Πώς σώθηκαν 63 μαθητές Δημοτικού από το σεισμό – Τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γρηγόρη Λέτσιο, Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου, ο οποίος με την άμεση παρέμβασή του, κατάφερε κατά τη διάρκεια του σημερινού σεισμού να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Τα παιδιά είναι μία χαρά”, ήταν το πρώτο που είπε ο διευθυντής του σχολείου στον πρωθυπουργό, ο οποιος τον συνεχάρη για την ψυχραιμία και την αφοσίωση του, πολλώ δε μάλλον που η περιοχή δε δίνει συχνά τέτοιους σεισμούς. “Μας κάνατε υπερήφανους”, είπε ο κ. Μητσοτάκης στο διευθυντή, ο οποίος τόνισε ότι ήταν η ψυχραιμία των συναδέλφων του και η ετοιμότητα των παιδιών να εφαρμόσουν το σχέδιο εκκένωσης, που έσωσε ζωές καθώς το σχολείο είναι πλέον ετοιμόρροπο.

“Φαντάζομαι το κτίριο δε σώζεται” του είπε ο πρωθυπουργός και ο κ. Λέτσιος απάντησε ότι κατά τη γνώμη του θέλει κατεδάφιση.

Σημειώνεται ότι οι τεχνικοί της ΚΤΥΠ ΑΕ, που έχει στείλει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για έλεγχο ζημιών στη περιοχή, θα εξετάσει και το συγκεκριμένο σχολείο.

Ο διευθυντής του δημοτικού δήλωσε ότι θα ήταν μεγάλη χαρά των κατοίκων του χωριού να έχουν νέο σχολείο, αφού ευτυχώς δεν έχουν κάποιο θύμα. Σημείωσε ότι το υπό κατάρρευση πετρόκτιστο διωροφο κτίριο είναι του 1938.

“Θα αποκτήσετε καλύτερο σχολείο το συντομότερο”, τον διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author