Πώς έφτασε σε αυστηρότερο lockdown η Δυτική Αττική – Είχαν σημάνει συναγερμό οι λοιμωξιολόγοι – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Σε νέο καθεστώς μπαίνει από το πρωί της Παρασκευής η Δυτική Αττική και συγκεκριμένα οι δήμοι Ασπροσπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας, που θα ακολουθήσουν αυστηρότερο lockdown συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική βρισκόταν εδώ και αρκετές ημέρες στο “κόκκινο”, προκαλώντας την ανησυχία των λοιμωξιολόγων που είχαν βάλει στο μικροσκόπιο τις συγκεκριμένες περιοχές, προειδοποιώντας για το αυξημένο ιικό φορτιό και επισημαίνοντας την ανάγκη για άμεση λήψη πρόσθετων και πιο αυστηρών μέτρων.

Κάτοικοι της περιοχής αποδίδουν την κακή επιδημιολογική πορεία της Δ. Αττικής στο γεγονός ότι πολλοί εργαζόμενοι από άλλες περιοχές συρρέουν στους εν λόγω δήμους για την εργασία τους, με αποτέλεσμα να υπάρξει συνωστισμός, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για ελλιπείς ελέγχους.

Την ίδια ώρα, εκφράζεται η άποψη πως η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου οφείλεται στην υπερμετάδοση που υπήρξε σε δυτικές συνοικίες με ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά δημιούργησαν μία κατάσταση εκτός ελέγχου στη Δυτική Αττική, πράγμα βέβαια για το οποίο οι λοιμωξιολόγοι είχαν σημάνει εδώ και μέρες συναγερμό, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τους δήμους Ασπροσπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας οι οποίοι μπαίνουν σε σκληρότερο lockdown από τις 6 το πρωί της Παρασκευής και για επτά ημέρες.

Στους εν λόγω δήμους, μεταξύ άλλων, επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί, καθώς και αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου (και του click away), των εκκλησιών, των κομμωτηρίων και των βιβλιοπωλείων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε θα ισχύουν τα εξής:

-Επέκταση απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί εξαιρουμένων των εργαζομένων, που πρέπει να φέρουν άδεια από τον εργοδότη.

-Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμα και του clickaway.

-Αποφασίζεται η αναστολή κάθε εκκλησιαστικής λειτουργίας εκτός των εξόδιων λειτουργιών με παρουσία μέχρι 10 ατόμων.

-Μαζική εφαρμογή ελέγχων του πληθυσμού με rapid test και με καθετοποιημένη ιχνηλάτηση.

-Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζομένους των περιοχών.

-Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε ημέρες σε εργαζόμενους οίκων ευγηρίας.

-Μάσκες σε όλους με διανομή από τις Αρχές.

-Απομόνωση κρουσμάτων που δε χρειάζονται νοσηλεία σε χώρους και δομές που εξασφαλίζονται από τη γ.γ. πολιτικής προστασίας.

-Αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Ακόμη, θα γίνονται rapid test στους πωλητές λαϊκών αγορών από αυτές τις περιοχές.

Ισχυρότατη σύσταση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες μέρες. Τα μέτρα θα ισχύουν από την Παρασκευή και για επτά ημέρες.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author