Πυρκαγιά-Βίλια: Αναμένεται δύσκολη νύχτα -Εκκενώνεται η Βενίζα

Estimated read time 1 min read

Εκκενώνεται και άλλος οικισμός λόγω της πυρκαγιάς στα Βίλια, όπου αναμένεται δύσκολη νύχτα λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Με μήνυμα που εστάλη πριν λίγο από 112, οι κάτοικοι της Βενίζας καλούνται να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα.

Η φωτιά έχει περάσει σε μία χαράδρα όπου υπάρχει πολλή καύσιμη ύλη, στο όρος Πατέρα. Οι πυροσβέστες, όπως είπαν νωρίτερα, εγκλωβίστηκαν στις φλόγες καθώς επιχειρούσαν. 

Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις και περιουσίες, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα. Δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες προκειμένου να περιοριστεί η φωτιά.

Στην πυρκαγιά στα Βίλια επιχειρούν συνολικά 240 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 82 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Πηγή: skai.gr



Πηγή άρθρου www.skai.gr

You May Also Like

More From Author