«Πυρά» Πολύδωρα κατά Στουρνάρα και «κυβερνώντων»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:    Συνάντηση την Τρίτη στις 15:00 του προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον γάλλο πρόεδρο Φρ. ΟλάντΜε προβλήματα τα τρόλεϊ την ΤρίτηΔυνατός σεισμός έγινε αισθητός στον Βόλο«Πυρά» Πολύδωρα κατά Στουρνάρα και «κυβερνώντων»Ο βουλευτής της ΝΔ «ξιφουλκεί» κατά της «αλόγιστης φορομπηχτικής πολιτικής»«Πυρά» Πολύδωρα κατά Στουρνάρα και «κυβερνώντων»Στην δημόσια αποδοκιμασία της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης (άμεσοι και έμμεσοι φόροι, ακίνητα) προχώρησε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Β. Πολύδωρας, στρέφοντας τα πυρά του τόσο κατά του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, αν και δεν τον κατονομάζει, όσο και των «κυβερνώντων», όπως τους αποκαλεί εντός εισαγωγικών.

Σε νέα «μπροσούρα» του -που κυκλοφόρησε ως «αυτοέκδοση»- η οποία «δεν πωλείται», αλλά «χαρίζεται Honoris causa» (τιμής ένεκεν)- υπό τον τίτλο «Και τώρα τι κάνουμε;», ο κ. Πολύδωρας καταφέρεται κατά του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου λέγοντας ότι «είναι τουλάχιστον κωμικός, εκτός από ψεύτικος και προκλητικά αλαζονικός, ο ισχυρισμός που προβάλλεται ότι ΄΄πρέπει να εισπράξουμε από τη φορολογία ακινήτων ό,τι εισπράξαμε και το 2012΄΄!», όπως έχει πει ο κ. Στουρνάρας, «γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να καταβάλει τους ίδιους έκτακτους φόρους και το 2013!».

Μάλιστα επισημαίνει: «Το “χαράτσι της ΔΕΗ” ήταν έκτακτος φόρος, ευθέως αντισυνταγματικός, και εννοείται ότι θα ίσχυε εφ’ άπαξ. Εφ’ άπαξ νόμος (semel lex), έκτακτος, εφαρμόζεται μόνον άπαξ. Να μην επαναλαμβάνεται. Τότε είναι νέος φόρος. Με όσες φενάκες, μούσια και μεταμφιέσεις και αν τον ενδύσουν, νέος φόρος θα είναι. Και κάτι τέτοιο απαγορεύεται».

«Άθλιοι γραφειοκράτες οικονομέτρες»

Επίσης, στρέφεται κατά της δήμευσης περιουσιών, τονίζοντας: «Μη προβαίνετε σε δήμευση των περιουσιών. Καμμία ηθική, κανένα δίκαιο, καμμία Ευρώπη και κανένα δημοκρατικό οικονομικό σύστημα δεν το επιτρέπουν. Μη βλασφημείτε, άθλιοι γραφειοκράτες οικονομομέτρες, αφήνοντας τον υπαινιγμό ότι η περιουσία των φτωχών Ελλήνων βιοπαλαιστών χτίσθηκε και αποκτήθηκε ως προϊόν φοροδιαφυγής και φοροκλοπής. Αν δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε το θαύμα, όπως δεν μπορείτε, σιωπείστε! Και στραφείτε κατά των πραγματικών φοροφυγάδων και φοροκλεπτών. Τους έχετε άλλωστε στις γνωστές λίστες».

Επίσης, ασκεί κριτική λέγοντας ότι «η μεταβίβαση του ακινήτου, λοιπόν, ως αγορά ή πώληση, ως κληρονομιά, ως γονική παροχή, ως δωρεά εξ ηθικού καθήκοντος κ.λπ. έχει πάψει να υπάρχει στους νόες των υπευθύνων της ελληνικής Οικονομίας και να αποτελεί πράξη αναπτυξιακή, επενδυτική, γρανάζι ή μοχλό μιας υγιούς οικονομικής εξελίξεως».

Κριτική για τους φόρους

«Οι φόροι δεν είναι λύση. Προπαντός οι έμμεσοι. Πώς είναι δυνατόν να εισπράττονται έμμεσοι φόροι από ανύπαρκτη κατανάλωση; Από βαθαίνουσα ύφεση;», διερωτάται ο κ. Πολύδωρας και προσθέτει: «Και αν εισπραχθεί ΦΠΑ, ποιός ανίδεος, εξωπραγματικός και τρελλός θα περιμένει να καταβληθεί υπέρ του κράτους και εις βάρος των παιδιών του μαγαζάτορα που λιμοκτονούν; Δεν είναι κάτι τέτοιο φορολογική συνείδηση και αλτρουϊσμός. Είναι τρέλλα και αυτοκτονικός ιδεασμός!».

«Η αγελάδα ψόφησε»

Η κριτική του κ. Πολύδωρα αποτελεί άλλη μια «βολή» από το «γαλάζιο» στρατόπεδο κατά του κ. Στουρνάρα, ενώ δεν αφήνει στο απυρόβλητο την κυβέρνηση συνολικά. «Η αγελάδα ψόφησε», αναφέρει ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής (μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων του Μαίου και Ιουνίου 2012) και επισημαίνει: «Και ο κακός και άπληστος αφέντης της επιμένει και πάει να την αρμέξει. Όταν το καταλαβαίνει, είναι πια αργά». Ακόμα, κάνει λόγο για «εξόντωση της μεσαίας τάξης», κάτι που ισοδυναμεί, όπως αναφέρει, με «έγκλημα κατά του Έθνους», ενώ κριτική ασκεί και για το θέμα του λάθους του ΔΝΤ: «Δεν μπορεί να μην είναι νομικώς και πολιτικώς αξιοποιήσιμη η δήλωση – ομολογία από πολλούς αξιωματούχους της τρόϊκας (ΔΝΤ, ΕΚΤ και Commission) ότι “κάμαμε λάθος”, “δεν υπολογίσαμε σωστά την ύφεση και τους πολλαπλασιαστές της”, “τα μέτρα ήσαν πολλά και υπερβολικά΄”».

«Ανιστόρητοι»

Ενώ στρέφεται κατά των «ανιστόρητων» οι οποίοι «παίζουν με τη φωτιά όταν ξεχνούν πως όλες οι επαναστάσεις στον κόσμο προήλθαν και πάντως ξέσπασαν από την αλόγιστη φορομπηχτική πολιτική των “αρχόντων”». «Όταν δεν εξετάζουν οι κυβερνώντες τη φοροδοτική ικανότητα των “υπηκόων” τους και δεν τηρούν τη σχέση της αναλογικότητας, δηλαδή, “να συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους” (άρθρο 4 § 5 του Συντάγματος), τότε απλά πυροδοτούν τη σκανδάλη της κοινωνικής εξέγερσης – επανάστασης», σημειώνει.

Πηγή άρθρου: ΤΟ ΒΗΜΑ

You May Also Like

More From Author