Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Σε αναστολή 10.000 υγειονομικοί

Estimated read time 1 min read

Σε περίπου 10.000 θα ανέλθουν οι πράξεις αναστολής που έχουν εκδοθεί, επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης αν συμπεριλάβει κανείς πρωτοβάθμιες δομές υγείας και ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο εφαρμογής του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, χαρακτηρίζοντάς το ένα κρίσιμο μέγεθος για τη δημόσια υγεία.

O αριθμός αυτός επιβεβαιώνει το σχετικό ρεπορτάζ της «Κ», με τις πρώτες εκτιμήσεις του υπουργείου Υγείας για τους υγειονομικούς που θα τεθούν σε αναστολή εργασίας με στέρηση μισθού, για όσο διάστημα παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Γιαννάκος σημείωσε πως τις τελευταίες τρεις μέρες, υπό το φόβο των αναστολών πήγαν πάρα πολλοί συνάδελφοι και εμβολιάστηκαν, το νούμερο (των μη εμβολιασμένων) ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Υγείας, 6.000 έγγραφα αναστολής που στέλνονται αφορούν μόνο τους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της χώρας. 

Την ίδια ώρα, ο κ. Γιαννάκος ζήτησε μερικές μέρες προθεσμία για εμβολιασμό των υγειονομικών. «Ακόμα και 3 – 4.000 να κερδίσει το σύστημα θα ήταν πολύ καλό. Και να εμβολιαστεί σήμερα κάποιος θα γυρίσει 14 μέρες μετά τον πλήρη εμβολιασμό, θέλει ενάμισι μήνα τον χάνει και το σύστημα» ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ «χθες πρώτη μέρα αναστολών, αναστάλθηκαν χειρουργεία, ανακλήθηκαν εξετάσεις υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση. Οδηγούνται συνάδελφοι στην ανεργία χωρίς ούτε 1 ευρώ μισθό μετά από 19 μήνες στην πρώτη γραμμή. Και ένας που καταχράζεται το δημόσιο βγαίνει σε αργία και μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση για 2 – 3 χρόνια παίρνει το μισό μισθό. Άδικος ο νόμος στο σκέλος του μισθού πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί. Θα προτείνω και στη νέα ηγεσία νέα παράταση στο μέτρο». 

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author