Πρωτοχρονιά: Πώς υποδέχτηκε η Ελλάδα το 2021- Πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Διαφορετικά από προηγούμενες χρονιές υποδέχθηκε ο κόσμος φέτος τη νέα χρονιά, αφού η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσής του, δεν επέτρεψε τους πανηγυρισμούς στους δρόμους ή τις συγκεντρώσεις πολλών συγγενών και φίλων σε σπίτια ή κέντρα διασκέδασης όπως στο παρελθόν.

Από τις 22:00 το βράδυ τέθηκαν σε εφαρμογή οι αυστηροί περιορισμοί, αφού δεν επιτρέπονται καθόλου μετακινήσεις, ενώ τα μπλόκα της αστυνομίας και οι έλεγχοι ήταν είναι ενισχυμένους, για όσους επιχειρήσουν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Ενδεικτικό είναι ότι συνολικά στην Αττική για τα αποψινά μέτρα επιστρατεύτηκαν πάνω από 4.000 αστυνομικοί και στην περιφέρεια 6.000.

Παρά το ερημικό σκηνικό στο έδαφος, στον ουρανό κατά την αλλαγή του χρόνου δημιουργήθηκε  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μία πανδαισία χρωμάτων από τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά που έκαναν τη νύχτα μέρα και κατάφεραν να σκορπίσουν λάμψη και ελπίδα ότι το 2021 θα είναι πιο “φωτεινό” και θα φέρει με τους εμβολιασμούς την έξοδο από την υγειονομική κρίση.

Η Ακρόπολη γέμισε φως

Στον πανέμορφο λόφο του Λυκαβηττού, με φόντο τα φώτα της Αθήνας, υποδέχτηκε η πρωτεύουσα το 2021. Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την ψηφιακή πλατφόρμα Ertflix.gr μεταδόθηκε το εντυπωσιακό φωτιστικό show με video projections, σ’ ένα καλωσόρισμα του νέου χρόνου που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό με υπέροχη μουσική και αγαπημένα τραγούδια από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα λυρικό βίντεο και μία καθηλωτική χορογραφία που σκιαγράφησαν με μοναδικό τρόπο πώς αυτή η ιδιαίτερη χρονιά που πέρασε μας κράτησε σε απόσταση, μας κράτησε μακριά.

Φαντασμαγορικό σόου από τον Δήμο Αθηναίων για την υποδοχή του 2021