Προς χορήγηση τρίτης δόσης (και) στους υγειονομικούς

Estimated read time 1 min read

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου

EUROKINISSI / ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Οι υγειονομικοί αναμένεται να είναι η επόμενη πληθυσμιακή ομάδα που θα λάβει την τρίτη (αναμνηστική) δόση εμβολίου κατά της νόσου Covid-19, όπως άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου.

Συγκεκριμένα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας, η κ. Θεοδωρίδου δήλωσε πως εξετάζονται κι άλλες πληθυσμιακές ομάδες που μπορεί να προτεροποιηθούν όσον αφορά στη χορήγηση τρίτης δόσης, όπως είναι η ομάδα των υγειονομικών. 

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε και στη σημαντικότητα του εμβολιασμού υγειονομικών με την αναμνηστική δόση, σημειώνοντας πως η ομάδα αυτή έρχεται σε καθημερινή επαφή με ασθενείς και εκτίθεται στον ιό. Υπογράμμισε πως είναι καθοριστικής σημασίας η τρίτη δόση στους υγειονομικούς για την αποφυγή λοιμώξεων, αλλά και για το γεγονός ότι θα επιβραδυνθεί το σύστημα Υγείας, εάν οι ίδιοι ασθενήσουν και απομακρύνονται από τα καθήκοντά τους. 

Ανοίγει η πλατφόρμα για ανοσοκατασταλμένους

Η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού επανέλαβε ότι το χρονικό διάστημα χορήγησης της αναμνηστικής δόσης είναι 6 έως 8 μήνες από την ολοκλήρωση των δύο δόσεων του εμβολιασμού. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει θετικά για τη χορήγηση της σε ανασοκατασταλμένα άτομα, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ανοίγει αύριο (Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου), η πλατφόρμα των ραντεβού για άτομα ανοσοκατασταλμένα που επιθυμούν να κάνουν και τρίτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Το κάλεσμα για την αναμνηστική δόση εμβολίου αφορά περίπου 285.000 άτομα και ήδη κάποιοι λαμβάνουν από σήμερα τα  σχετικά sms.

Όλα αυτά, τη στιγμή που σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.608 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 379 διασωληνωμένους και 51 θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author