Πράσινο φως από την Επιτροπή για μάσκες, κυκλοφορία και άλλες διευκολύνσεις

Estimated read time 1 min read

EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Θέμα λίγων ωρών είναι η ανακοίνωση από τον Νίκο Χαρδαλιά της κατάργησης της χρήσης μάσκας για όλους σε εξωτερικούς χώρους, καθώς η επιτροπή ενέκρινε την άρση του μέτρου.

«Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή ελπίζω σύντομα. Περιμένω την εισήγηση της Επιτροπής», είχε προαναγγείλει το πρωί τη συγκεκριμένη εξέλιξη η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες έδωσαν το πράσινο φως και για την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, τη διακοπή των self test από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους, 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση, δεξιώσεις με 300 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις, καθώς και 120 άτομα ανά 1.000 τ.μ. επιφάνεια παραλίας για τις οργανωμένες παραλίες. 

Το πότε και πώς θα τεθούν σε εφαρμογή οι συγκεκριμένες διευκολύνσεις θα το αποφασίσει η κυβέρνηση, με τις σχετικές ανακοινώσεις να έχουν προγραμματιστεί για τις έξι το απόγευμα, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα συμμετάσχει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Διαφωνίες και επιφυλάξεις για την απαλλαγή από τη χρήση μάσκας, έστω και σε εξωτερικούς χώρους, έχουν εκφράσει ειδικοί όπως η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού και ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Χαράλαμπος Γώγος: «Μέχρι στιγμής η μάσκα βοήθησε πολύ στον έλεγχο της πανδημίας. Έχουμε όμως και ένα 40% ανεμβολίαστους αρκετά σημαντικός πληθυσμός. Το να βγάλουμε τις μάσκες σε γενικό πλαίσιο δεν είναι σωστό να το πούμε. Το να βγάλουμε τις μάσκες σε εξωτερικό χώρο, όταν είμαστε σε αποστάσεις και περπατάμε, υπάρχει δυνατότητα να απαλλαγούμε».

 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author