Πομπέο: Η Τουρκία αυξάνει τον κίνδυνο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ελπίζουμε πως οι Αρμένιοι θα μπορέσουν να αμυνθούν

Estimated read time 1 min read

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε την Πέμπτη ότι η εμπλοκή της Τουρκίας στην σύγκρουση μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας έχει αυξήσει τον κίνδυνο στην περιοχή, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για επίλυση του ζητήματος με διπλωματικά μέσα.

«Έχουμε τώρα τους Τούρκους, που έχουν παρέμβει και παρέχουν πόρους στο Αζερμπαϊτζάν, αυξάνοντας τον κίνδυνο, αυξάνοντας την ισχύ πυρός που λαμβάνει χώρα σε αυτή την ιστορική (μακροχρόνια) σύγκρουση» είπε ο Πομπέο στο WSB Atlanta.

«Η επίλυση αυτής της σύγκρουσης θα έπρεπε να γίνει μέσω διαπραγματεύσεων και ειρηνικών συνομιλιών, όχι μέσω ένοπλης σύγκρουσης, και σίγουρα όχι μέσω τρίτων χωρών που μπαίνουν για να δανείσουν την ισχύ πυρός τους σε αυτό που είναι ήδη μια κατάσταση- πυριτιδαποθήκη» είπε ο Πομπέο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Σε τεντωμένο σχοινί η κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Την Πέμπτη οι ελπίδες για μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός φάνηκαν να βυθίζονται καθώς οι νεκροί αυξάνονταν και η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορούνταν για νέες επιθέσεις.

«Ελπίζουμε πως οι Αρμένιοι θα είναι σε θέση να αμυνθούν ενάντια σε αυτά που κάνουν οι Αζέροι, και ότι όλοι, πριν συμβεί αυτό, θα επιτύχουν την κατάπαυση του πυρός και μετά θα καθήσουν όλοι μαζί στο τραπέζι και θα προσπαθήσουν να το επιλύσουν» πρόσθεσε.



Πηγή άρθρου www.huffingtonpost.gr

You May Also Like

More From Author