Ποιος ήταν ο ιδρυτής των Market In που πάλεψε 15 μέρες με τον κορωνοϊό

Estimated read time 1 min read

Η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Θωμά Ράμμου έσκασε σαν βόμβα στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, εκεί όπου δραστηριοποιούνταν από το 1990 όταν ίδρυσε την αλυσίδα Market In η οποία αριθμεί σήμερα πάνω από 200 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και απασχολεί τουλάχιστον 4.000 εργαζομένους σε όλες τις επιχειρήσεις του.

Η μάχη που έδινε ο 72χρονος πολυσχιδής επιχειρηματίας με τον κορωνοϊό τις τελευταίες 15 ημέρες, όπου ήταν διασωληνωμένος, ήταν άνιση και πριν από λίγα 24ωρα κατέληξε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, βυθίζοντας στο πένθος τη σύζυγό του Ιωάννα, τις κόρες του Εύη και Μαργαρίτα, τους εργαζόμενους, αλλά και τους συγχωριανούς του στο χωριό Ανάληψη του δήμου Θέρμου, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Στο ίδιο χωριό γνώρισε και ερωτεύτηκε την Ιωάννα, την πολυαγαπημένη του σύζυγο με την οποία απέκτησαν τις δυο κόρες οι οποίες βρίσκονται πλέον στο τιμόνι των επιχειρήσεων.

Ο Θωμάς Ράμμος μεγάλωσε με τις αξίες που πρέσβευε η μέση ελληνική οικογένεια της δεκαετίας του 1950. Με τον αδερφό του Γιώργο έφυγαν μετά την ολοκλήρωση του Λυκείου για την Αθήνα, μιας και ο Θωμάς ήθελε να εργαστεί. Ξεκίνησε να εργάζεται σε τυπογραφείο στην Αθήνα, αλλά το ανήσυχο και διορατικό του πνεύμα τον οδήγησαν να κάνει δειλά δειλά τα πρώτα του βήματα στο λιανεμπόριο. Με έναν συνέταιρό του ιδρύει την Τρέσκο εταιρεία λιανεμπορίου. Στα τέλη του 1989, τα αδέρφια Μαρινόπουλοι εντάσσουν στον όμιλο τους την 6η μεγαλύτερη επιχείρηση του κλάδου, την Τρέσκο του Θωμά Ράμμου, ενώ ο επιχειρηματίας από την Αιτωλοακαρνανία συνεχίζει αυτόνομος για να καταλήξει σήμερα να έχει 206 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Εκτός από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ο Θωμάς Ράμμος είχε δραστηριοποιηθεί και στο χώρο της ενέργειας με εταιρεία φωτοβολταϊκών. Άνθρωπος απλός, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, που σήκωνε ο ίδιος το τηλέφωνο για να ρωτήσει εάν υπάρχει αρκετό πετρέλαιο στη Μονή Προδρόμου Αναλήψεως στον τόπο καταγωγής του.

Όπως θα πουν συγχωριανοί του στο protothema.gr ο Θωμάς Ράμμος αγαπούσε το μοναχισμό και στήριζε πολλά μοναστήρια. Μάλιστα ήταν και ψάλτης στην εκκλησία της περιοχής όπου έμενε στην Κάντζα Αττικής. Για τον Θωμά Ράμμο, μόνο καλά λόγια θα ακούσεις. Στήριζε φτωχές οικογένειες με δωροεπιταγές και προϊόντα, ενώ κάθε νέος από την περιοχή του που ερχόταν στην Αθήνα και έψαχνε για δουλειά παράλληλα με τις σπουδές του, τον προσλάμβανε στην επιχείρησή του. «Ακόμη και ανθρώπους κάποιας ηλικίας που έχαναν τη δουλειά τους και ήθελαν λίγα χρόνια για να βγουν στη σύνταξη τους προσλάμβανε στις επιχειρήσεις του» θα πει άνθρωπος που τον γνώριζε.

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου είχε πάντα τα ράφια του γεμάτα από τα προϊόντα που έστελνε ο Θωμάς Ράμμος, ενώ στο φιλανθρωπικό του έργο είχε συμπαραστάτη τη σύζυγό του Ιωάννα και τις κόρες του. Άνθρωπος της δουλειάς καθημερινά βρισκόταν στις 5 και μισή στο γραφείο μέχρι τις 7 το απόγευμα, ενώ το Σαββατοκύριακο ήταν αφιερωμένο στην οικογένειά του και στον τόπο καταγωγής του. Κοινωνικός πάρα πολύ, αλλά σιχαινόταν την κοσμική ζωή.

«Ο δήμος και οι δημότες έχασαν τον ευεργέτης τους. Ό,τι του ζητούσα το έκανε χωρίς δισταγμό. Όταν τον ενημέρωνα πως κάποιος άνθρωπός μας έχει πρόβλημα με την υγεία του πλήρωνε για να νοσηλευτεί ή να χειρουργηθεί. Στήριζε τον τόπο του, στήριζε τα νέα παιδιά ενώ αν κάποιος πήγαινε από την περιοχή του στην Αθήνα, τον δεχόταν ο ίδιος στο γραφείο του για να τον βοηθήσει και να του δώσει δουλειά» θα πει στο protothema.gr ο δήμαρχος κ. Σπύρος Κωνσταντάρας ο οποίος με ανακοίνωσή του και στα social media είχε αναφέρει:

«Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του συμπολίτη μας Θωμά Ράμμου, 72 ετών, ιδρυτή και προέδρου της εταιρείας «ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ», ο οποίος έφυγε άδικα χάνοντας την μάχη με τον κορωνοϊό. Ο Θωμάς Ράμμος γεννήθηκε στην Ανάληψη Δήμου Θέρμου. Ίδρυσε το 1990 την εταιρεία MARKET IN που αριθμεί σήμερα πάνω από 200 καταστήματα στην Ελλάδα και απασχολεί τουλάχιστον 3.000 εργαζομένους. Ήταν ένας γνήσιος πατριώτης αφού προσελάμβανε Αιτωλοακαρνάνες στις επιχειρήσεις του, στήριζε τις Ιερές Μονές, τους συλλόγους και τους φορείς του Δήμου Θέρμου. Ο Θωμάς Ράμμος με τίμησε με τη φιλία του, την εμπιστοσύνη του και την υποστήριξη του. Αισθάνομαι την ανάγκη δημοσίως να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου ως ανταπόδοση της προσφοράς του στον τόπο μας και σε εμένα προσωπικά. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Ιωάννα και στις δύο θυγατέρες του Εύη και Μαργαρίτα. Θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Η κηδεία του Θωμά Ράμμου θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο λόγω κορωνοϊού.

Σε στενό οικογενειακό κύκλο η κηδεία

Σε στενό οικογενειακό κύκλο θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του ιδρυτή της εταιρείας MARKET-IN, Θωμά Ράμμου.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει: «Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης ο όμιλος επιχειρήσεων MARKET-IN ανακοινώνει την μετάσταση στην αιώνια ζωή του ιδρυτή του ομίλου Θωμά Ράμμου. Η επιχειρηματική του πορεία, τα επιτεύγματα και το όραμά του συνεχίζουν να μας εμπνέουν ώστε να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του και να συνεχίσουμε το έργο του σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας, πάντοτε δίπλα στους εργαζόμενους και τους συνεργάτες των επιχειρήσεων μας και στον Έλληνα καταναλωτή».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, τηρώντας αυστηρά τα μέτρα της Πολιτείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Αντί στεφάνων η οικογένεια επιθυμεί οποιαδήποτε δωρεά να γίνει επ’ ονόματί του στα Ιδρύματα:

– Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ / ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙBAN: GR5701104120000041229612373

– ΛΥΡΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ / ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ IBAN: GR1101101490000014948002143

Ειδήσεις σήμερα: 

Ομάδα Wagner: Οι μισθοφόροι Ρώσοι και τα βασανιστήρια με σφυρί – Τους μηνύουν για φόνο-σοκ

Γαργαλιάνος: Δεν τηρούνται όπως πρέπει τα μέτρα

Καθαρά Δευτέρα: Τα έθιμα, η ιστορία και ο συμβολισμός του χαρταετού

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author