Ποιοι παίρνουν ξανά από αύριο self test από τα φαρμακεία

Estimated read time 1 min read

Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Από τέσσερα αυτοδιαγνωστικά τεστ θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν από τα φαρμακεία, από 1ης Ιουλίου, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εκτός αυτών, δικαίωμα χορήγησης τεσσάρων self test για τον Ιούλιο – ένα για κάθε εβδομάδα – παρέχεται και στους νέους 18-30 ετών με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τα self test θα διατίθενται από την Πέμπτη 1/7 έως και το Σάββατο 7/7, με τη διάθεσή τους να αναστέλλεται από το Σάββατο 3 Ιουλίου και ώρα 17:00 έως τη Δευτέρα 5 Ιουλίου και ώρα 08:00.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί παρακαλούν τους πολίτες για την ομαλή προμήθεια των δωρεάν self test και για την αποφυγή συνωστισμού, οι δικαιούχοι να παραλαμβάνουν τα self test κατά τις τακτικές ώρες λειτουργίας των φαρμακείων και όχι κατά τη διάρκεια της εφημερίας/διανυκτέρευσης.

Από τα δωρεάν self test αποκλείονται πλέον όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Η διανομή των self test θα γίνει κανονικά και στην Αθήνα, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε να συνεχίσει να τα παράσχει. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος είχε δώσει «πράσινο» φως στη συνέχιση της διάθεσής τους με ψήφους 11 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό, την περασμένη Τρίτη.

Όπως σημείωνε  με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κοινού και με κοινωνική ευαισθησία, αποφασίστηκε η συνέχιση της δωρεάν διάθεσης των self-tests από τα φαρμακεία για τους επόμενους δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο). 

Οι φαρμακοποιοί προτείνουν να δοθούν στους δικαιούχους τέσσερα τεστ τον Ιούλιο και τέσσερα τον Αύγουστο.

Self test από σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία

Τη δυνατότητα διάθεσης self test για τον νέο κορoνοϊό από σουπερμάρκετ ακόμα και παντοπωλεία δίνει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, προκαλώντας κριτική από την αντιπολίτευση αλλά και από μερίδα των φαρμακοποιών.

«Η δυνατότητα αυτή θα ενεργοποιηθεί εφόσον υπάρχει άρνηση από τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο να διαθέσει τα τεστ αυτά», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 της τροπολογίας, σκοπός ήταν η αύξηση των σημείων δωρεάν διάθεσης αυτοδιαγνωστικών τεστ ελέγχου για το καλοκαίρι.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author