Πνιγμός 6χρονης στην Κορινθία: Συγκλονίζει ο ψαροντουφεκάς που την εντόπισε

Estimated read time 1 min read

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον πνιγμό του 6χρονου κοριτσιού στο Καλαμάκι Κορινθίας, μπροστά στα μάτια του πατέρα της.

Ο ψαροντουφεκάς Παύλος Μπουνάς, ο οποίος εντόπισε το αδικοχαμένο παιδί, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για τις συγκλονιστικές στιγμές και οι λεπτομέρειες σχετικά με τα ρούχα που φορούσε, αλλά και το φαγητό που έβγαλε από μέσα του το παιδί.

Η συγκλονιστική μαρτυρία του ψαροντουφεκά

“Τα νερά ήταν θολά λόγω καιρού, είχε κύμα. Η απόσταση που ήμουν κάτω από τη βάρκα ήταν 1-2 μέτρα. Κολυμπούσα από κάτω, έκανα ψαροντούφεκο και ξαφνικά κοιτάω πάνω: Κουνιόντουσαν ανθρώπινα χέρια και πόδια. Μπα, λέω, δεν μπορεί, ιδέα μου είναι. Κάτω ακριβώς από τον πάτο της βάρκας. Αυτή η συγκεκριμένη βάρκα ήταν ίσια από κάτω, δεν ήταν καμπυλωτή”, είπε αρχικά ο ψαροντουφεκάς και συνέχισε:

“Κοιτάω καλά, βλέπω άνθρωπο και συνειδητοποιώ ότι είναι παιδί. Βγαίνω έξω από το νερό και φωνάζω στη γυναίκα μου: “Φανή, Φανή, πάρε την αστυνομία, το λιμενικό, πέθανε παιδί”. Βούτηξα ξανά, πιάνω το παιδί από το χέρι, το βγάζω έξω και με το που το ακουμπάω στα χαλίκια, το παιδί ξεκίνησε να βγάζει νερό και αφρούς από το στόμα. Έκανε εμετό, έβγαζε φαγητά. Το παιδί ήταν φουλ φαγωμένο”.

Σχετικά με τα ρούχα που φορούσε το παιδί, ο κ. Μπουνάς είπε: “Φορούσε δύο πέδιλα, όχι παραλίας, πέδιλα που πας βόλτα. Ένα σορτσάκι και μία μπλούζα ραντάκι… αμάνικο. Δεν φόραγε, ούτε κάτω, ούτε πάνω μαγιό”.

“Όταν εγώ βρήκα το παιδί, ήτανε γύρω στα 10-15 μέτρα μέσα η βάρκα από την ακτή, από την αμμουδιά. Το βάθος του νερού ήταν γύρω στα 6-7 μέτρα κάτω. Δεν ήταν κανείς στην παραλία, ήμουνα μόνο εγώ, η γυναίκα μου, ένας άλλος γείτονας, που είχε κάτσει για λίγο και έφυγε, ο οποίος είχε δώσει κι αυτός κατάθεση“, κατέληξε.

Τι λέει η μητέρα της 6χρονης

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του STAR η μητέρα της 6χρονης επιβεβαίωσε πως ο πατέρας του παιδιού έχει άσθμα, αλλά και ότι η μικρή δεν ήξερε κολύμπι.

“Έφυγε το παιδί από το χέρι του και μετά δεν μπορούσε να πάει να το βγάλει”, δήλωσε η μητέρα, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί ο πατέρας δεν βούτηξε να το σώσει, εφόσον ο ίδιος ήξερε κολύμπι, απάντησε: “Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να πω κάτι”.

Απολογείται την Τετάρτη ο πατέρας

Υπενθυμίζεται πως προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη (24/08), έλαβε από τον εισαγγελέα και ανακριτή, ο πατέρας της 6χρονης.

Στον πατέρα του κοριτσιού ασκήθηκε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορίνθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας, επικαλούμενος ότι πάσχει από άσθμα δεν έπεσε στη θάλασσα να βοηθήσει το παιδί του, στο οποίο είχε επιτρέψει ωστόσο να κολυμπήσει, παρότι δεν ήξερε κολύμπι.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό, συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 306 του Ποινικού Κώδικα (έκθεση σε κίνδυνο).

Το κορίτσι, που συνοδευόταν από τον πατέρα της, μπήκε στη θάλασσα, έκανε βουτιά και, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, πνίγηκε. Άμεσα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο με δύο διασώστες, οι οποίοι έκαναν ό,τι ήταν δυνατόν για να το επαναφέρουν στη ζωή. Στη συνέχεια, μετέφεραν το παιδί στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author