Πλιώτας: Διερευνήστε το ενδεχόμενο ακροδεξιάς εγκληματικής οργάνωσης

Estimated read time 1 min read

Από την επίθεση της περασμένης Τρίτης με ορμητήριο το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με παραγγελία του ζητά από τους εισαγγελείς Εφετών Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τη διερεύνηση κι άλλων αδικημάτων, κυρίως εκείνο της εγκληματικής οργάνωσης για ό,τι συνέβη στις δύο πόλεις με τα πρόσφατα περιστατικά ναζιστικής βίας. 

Στην εισαγγελική παραγγελία τονίζεται ότι ήδη η δικαιοσύνη έχει παρέμβει για τα συγκεκριμένα περιστατικά, αλλά επισημαίνεται ότι υπάρχει “έδαφος και αφορμή” για περαιτέρω «δικονομική παρέμβαση, προς το σκοπό ελέγχου διακρίβωσης τυχόν βαρύτερης ποινικής απαξίας αξιοποίνων συμπεριφορών, μη καλυπτόμενων από τις ήδη ασκηθείσες ποινικές διώξεις».

Η παραγγελία αυτή έρχεται τη στιγμή που υπάρχουν καταγγελίες για οργανωμένους ακροδεξιούς, οι οποίοι εγγράφονται σε σχολεία προσποιούμενοι τους μαθητές, έχοντας ως σκοπό τη συνέχιση της φασιστικής τους δράσης και τη στρατολόγηση νέων μελών.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα επεισόδια σε Σταυρούπολη και Εύοσμο Θεσσαλονίκης, οι τελευταίες επιθέσεις φασιστών έλαβαν χώρα στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης, καθώς και στην πλατεία Ν. Ηρακλείου στην Αθήνα, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση πολιτικών κομμάτων, φορέων και ειδικών που ασχολούνται με το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author