Πληροφορίες για διάγγελμα Μπάιντεν τις επόμενες ώρες

Estimated read time 1 min read

Διάγγελμα προς το αμερικανικό έθνος αναμένεται να απευθύνει απόψε ο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο επιτελείο του υποψηφίου των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα θα μιλήσει από το προπύργιό του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.

LIVE – Εκλογές ΗΠΑ: Όλες οι εξελίξεις από το kathimerini.gr

Ο ίδιος ο Μπάιντεν δεν έχει ανακηρύξει τη νίκη του στις εκλογές.

Νωρίτερα όμως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι εκτίμησε πως είναι «προφανές» ότι ο Τζο Μπάιντεν «θα κερδίσει τον Λευκό Οίκο» και τον αποκάλεσε «εκλεγμένο πρόεδρο» (President – elect).

Την ίδια στιγμή το προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια αυξήθηκε στις 12.500 ψήφους.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών διατηρεί επίσης το προβάδισμα που απέκτησε από το μεσημέρι της Παρασκευής έναντι του Τραμπ στην Πολιτεία της Τζόρτζια. 

Η τελευταία καταμέτρηση έδινε στον υποψήφιο των Δημοκρατικών 1.097 περισσότερες ψήφους από τον Ρεπουμπλικανό Πρόεδρο.

Στη Τζόρτζια διακυβεύονται 16 εκλέκτορες. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ έθεσε την κατοικία του Δημοκρατικού υποψηφίου σε καθεστώς «προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων».

Η «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» – η οποία έχει ακτίνα ένα ναυτικό μίλι – καλύπτει τον εναέριο χώρο πάνω από την οικία του Μπάιντεν στο Ντέλαγουερ.

Η εξέλιξη θεωρείται και αυτή ενδεικτική ότι οι επόμενες ώρες ίσως να φέρουν πιο κοντά στη λήξη του, το θρίλερ των αμερικανικών εκλογών.

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author