Πιο κοντά οι επιτάξεις ιδιωτών ιατρών

Estimated read time 1 min read

Alexandros Michailidis / SOOC

Αντίστροφη μέτρηση για την επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών, βάσει όσων είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα φύλλα πορείας θα αφορούν μετακινήσεις προς τη Βόρεια Ελλάδα, έπειτα στη Θεσσαλία και όπου αλλού υπάρχουν επιβαρυμένες περιοχές και τα νοσοκομεία βρίσκονται υπό πίεση.

Την πιθανότητα υλοποίησης του μέτρου είχε ουσιαστικά προαναγγείλει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ δηλώνοντας πως «εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό» και προσθέτοντας ότι «ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση από εμένα να κινηθεί νωρίτερα παρά αργότερα».

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επίταξης των υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών είχε αφήσει και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι εάν εντός της εβδομάδας δεν έχουν αποδεχθεί οικειοθελώς την πρόσκληση και δεν καλυφθούν οι θέσεις, θα υπάρξει επίταξη υπηρεσιών για περιοχές οι οποίες πιέζονται.

Όπως είπε, επειδή συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών λείπουν από ΕΣΥ, έχει αποσταλεί πρόσκληση για να μπουν στο σύστημα. Επεσήμανε, δε, ότι θα γίνει συζήτηση με τους ιατρικούς συλλόγους.

Σημείωσε έτσι ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση, θα υπάρξει επίταξη υπηρεσιών, εκφράζοντας πάντως την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο.

«Χιονοστιβάδα» κρουσμάτων

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ. Ειδικότερα, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 8.613 νέες μολύνσεις. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 46 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 16.414. Παράλληλα, σε 486 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Θωμαΐδης: Αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής

Αύξηση της τάξεως του 61% εμφανίζουν οι μετρήσεις ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής. Όπως σημείωσε ο καθηγητής Ν. Θωμαΐδης, εκτός από την Αττική υψηλό είναι το ιικό φορτίο σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και στη Θεσσαλία με πλέον πληττόμενες τη Μαγνησία την Λάρισα, τα Ιωάννινα.

Προβληματικές περιοχές εντοπίζονται και στην Πελοπόννησο, ιδίως δε στη Λακωνία και την Αρκαδία ενώ ακολουθούν σε επιβάρυνση η Μεσσηνία και η Αχαΐα.

Γκάγκα: Να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να προστεθούν και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα ώστε να καλυφθούν οι πολύ αυξημένες ανάγκες για περιστατικά ασθενών, τόσο σε μη covid όσο και σε covid. 

Κατά την επίσκεψή της στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Βόλου, το οποίο τις τελευταίες ημέρες δέχεται τεράστια πίεση από τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι «το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά ένα σύστημα που δέχεται επιπλέον εισαγωγές έχει μεγαλύτερη δυσκολία και θέλουμε να δούμε πού μπορούμε να βοηθήσουμε».

«Εργαζόμενοι και γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και είμαστε κοντά τους. Γίνονται συνεχώς προσλήψεις προσωπικού με προκηρύξεις, πάνω από 2.500 γιατροί έχουν προσληφθεί και είναι σε εξέλιξη προκηρύξεις και επικουρικού προσωπικού. Πρόθεση και απόφαση μας είναι να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, αλλά πρέπει να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας και υπάρχει περίπτωση να μπούνε και καινούργια κρεβάτια και κλίνες, covid και no covid. Γίνεται σε συνεννόηση με τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε ό,τι χρειάζεται», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: 8.613 νέα κρούσματα, 46 θάνατοι, 486 διασωληνωμένοι

• Το ΕΣΥ μπήκε ξανά στη δίνη της πανδημίας

• Γ. Οικονόμου: Το lockdown δεν βρίσκεται στο τραπέζι – Επίταξη γιατρών αν κριθεί αναγκαίο

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author