Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα: Το συμβολικό δώρο στο Αίγιο, τι ζήτησε στο εργοτάξιο της Παναγοπούλας, τι είδε στο Φράγμα και το Εργοτάξιο της Πατρών – Πύργου και στην Κάτω Αχαΐα ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Estimated read time 1 min read

Στον πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Αχαΐα, το Αίγιο έφτασε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Τρίτης 22/11/2022, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκαν τοπικά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δωρίζοντας του ένα στυλό, για να υπογράψει τα μεγάλα έργα που πρόκειται να γίνουν στην περιοχή.

«Το μέλλον είναι στα δικά σας χέρια, το έχω γούρι κάθε περιοδεία μου στην Αχαΐα να ξεκινάει από Αιγιο, δεν είναι έργα μουσαμαδες, είναι έργα που θα βελτιώσουν τη  ζωή των κατοίκων, θα ξανακάνουμε την περιοχή πρωταγωνιστρια στο αναπτυξιακό όραμα για τη χώρα μας. Ειμαστε Παράταξη συνεπής σε όσα λεμε είχαμε δεσμευτεί απέναντι στους  Αχαιούς, να μειώσουμε φόρους,  νέες θέσεις εργασίας, ευκαιρίες στους νέους ανθρωπους, παρά τις τεράστιες δυσκολίες ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επί διήμερο από σήμερα στην Αχαΐα ο Μητσοτάκης – Τι περιμένουμε από τον Πρωθυπουργό – Οι εξαγγελίες και η ατζέντα της επίσκεψης

Αίγιο

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «είμαι υπερήφανος γιατί στηρίξαμε την κοινωνία το κάναμε χωρίς δισταγμό κρατήσαμε την κοινωνία όρθια». Αναφερόμενος δε στα ποσοστά ανεργίας στην περιοχή απευθυνόμενος στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας είπε:  «Αγαπητέ Νεκτάριε είστε πρωταγωνιστές στη μείωση ανεργίας».

Αίγιο

Ο κ. Μητσοτάκης αφού είδε και συνομιλήσε με τοπικούς φορείς και πολίτες, αναχώρησε από το Αίγιο. Πρίν φύγει σε χαλαρή διάθεση πρόλαβε και ήπιε ένα εσπρεσάκι!

Αίγιο

 

ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Επόμενη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν το εργοτάξιο της ΕΡΓΟΣΕ στην Παναγοπούλα. Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο χώρο, ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών, βρέθηκε με τους εργαζομένους στο εργοτάξιο και συνομίλησε μαζί τους. Εκεί προσυπέγραψε  το έργο της κατασκευής της νέας ηλεκτροκίνητης διπλής σιδηροδρομικής γραμμής Ροδοδάφνη-Ρίο.

Αίγιο

«Τον συνόδευε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Γιώργος Καραγιάννης»

Αίγιο

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε πως γίνεται πολύ καλή δουλειά, ζητώντας μονάχα ένα πράγμα: να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Αίγιο

Αίγιο

 

ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΠΕΙΡΟΥ – ΠΑΡΑΠΕΙΡΟΥ

Το Φράγμα Πείρου – Παραπείρου στο Αστέρι ήταν η επόμενη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως πρόκειται για ένα επισκέψιμο μέρος το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί, ενώ ιδιαίτερ εντυπωσιασμένος φάανηκε από το εκκλησάκι το οποίο άρχισε να φαίνεται και πάλι.

Αίγιο

Αίγιο

Αίγιο

Αίγιο

ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΥΡΓΟΥ

Το εργοτάξιο της Πατρών – Πύργου στην περιοχή των Καραμεσινεΐκων επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι.

Αίγιο

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπευθύνους του έργου αλλά και τους εργαζόμενους, ενώ πολλές ήταν οι ερωτήσεις που έκανε, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και τα επιμέρους στοιχεία του έργου. Η επίσκεψη τελέστηκε υπό βροχή, ενώ απευθυνόμενος προς τους εργαζομένους στο εργοτάξιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Είστε παντώς καιρού, αξίζετε συγχαρητήρια».

Αίγιο

Αίγιο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ

Το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφθηκε την Κάτω Αχαΐα, όπου και έκανε στάση σε καφέ στην κεντρική πλατεία.

Αίγιο

Πολλοί ήταν αυτοί που θέλησαν να συνομιλήσουν μαζί του αλλά και να βγάλουν μαζί του selfie. Μιλώντας στον συγκεντρωμένο κόσμο ο Κυριάκος Μητσοτσάκης σημείωσε πως πολλοί συγκρίνουν την περίοδο αυτή με την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ επεσήμανε πως η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε με υπογραφή συμφωνίας αλήθειας την οποία και τήρησε, ενώ όταν έκανε λάθη τα διόρθωσε. «Να μην τινάξουμε στον αέρα όσα κτίσαμε, με μία λάθος επιλογή στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνοντας πως έχει εμπιστοσύνη στον κυρίαρχο λαό ενώ τόνισε πως η αυτοδύναμη ΝΔ αποτελεί προϋπόθεση για σταθερότητα της χώρας.

Αίγιο

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μυλωνάς σημείωσε πως η Κυβέρνηση δημιούργησε συνθήκες ασφαλείας με την Πατρών – Πύργου και πως ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή με τα υπουργεία για να υλοποιηθούν διάφορες παρατηρήσεις όπως η σύνδεση του νέου δρόμου με το Αεροδρόμιο του Αράξου.  Όσον φορά τα έργα ύδρευσης, τα οποία όπως είπε ο κ. Μυλωνάς είναι απαραίτητα για την επιβίωση του κάμπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως είναι ένα δίκαιο αίτημα και πως θα βρεθεί τρόπος για να έρθει το νερό στη Δυτική Αχαΐα, ενώ συμπλήρωσε πως όσον αφορά την έξοδο προς τον Άραξο είναι ένα έργο που θα διεκπεραιωθεί.

Αίγιο

Αίγιο

Πηγή άρθρου pelop.gr

You May Also Like

More From Author