Παυλάκης: Lockdown για να πέσουν τα κρούσματα – Μην ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη βδομάδα (Video)

Estimated read time 1 min read

Τα περιοριστικά μέτρα βάζουν ξανά στο κάδρο οι ειδικοί καθώς ο γιατρός – ερευνητής, Γιώργος Παυλάκης, χαρακτήρισε «έξυπνη πολιτική» το lockdown ώστε να μειωθούν τα κρούσματα κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ζήτησε να μην ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνονται τα μαθήματα σε ανοιχτούς χώρους. Ακόμα, ισχυρίστηκε πως ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για όλους.

Όσον αφορά το σκέλος των περιορισμών, που είχαν εκλείψει από τον δημόσιο λόγο για αρκετό καιρό, ο κ. Παυλάκης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου εξηγώντας πως η μετάλλαξη Δέλτα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν μια καινούρια πανδημία παρά σαν συνέχεια των προηγούμενων, λόγω της τεράστιας διαφοράς της μεταδοτικότητας. Ακόμα, προέβλεψε ότι το επόμενο κύμα θα «χτυπήσει» γρήγορα, λόγω του ανοίγματος των σχολείων, την επιστροφή στην εργασία και της επιδείνωσης του καιρού όσο πλησιάζουμε προς το χειμώνα. Εκτίμησε ότι θα καταγραφεί νέο ρεκόρ κρουσμάτων, γύρω στα 4.000.

«Η πιο έξυπνη πολιτική θα ήταν να γίνει τεράστια προσπάθεια να πέσουν τα κρούσματα ακόμα και με lockdown. Μια ακόμα λύση θα ήταν να μην αρχίσουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα ή να γίνεται το μάθημα έξω, να μην μπουν τα παιδιά στις τάξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, είπε πως ο γενικός εμβολιασμός είναι η πιο σημαντική λύση μακροπρόθεσμα σημειώνοντας ότι θα πρέπει συνεργεία να πάνε στα σχολεία να εμβολιάσουν τα παιδιά ενώ σημείωσε πως  θα πρέπει κάποια στιγμή ο εμβολιασμός να γίνει αναγκαστικός για όλο τον κόσμο.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, Γιάννης Κωνσταντόπουλος, εμφανίστηκε βέβαιος πως τα σχολεία θα ξανακλείσουν λόγω της αύξησης της νοσηρότητας στα παιδιά.

«Αν λάβουμε υπόψη τη μεταδοτικότητα του ιού στα παιδιά από τη μετάλλαξη Δέλτα που το πρώτο τρίμηνο του έτους είχαμε νοσηρότητα της τάξεως του 6%-7% και τώρα έχουμε υπερβεί το 20% τον Αύγουστο, καταλαβαίνουμε ότι η νοσηρότητα αυξάνει πάρα πολύ γρήγορα. Όταν ανοίξουν τα σχολεία, θα πρέπει να φοράνε μάσκα, να αφήνουν πόρτες και παράθυρα ανοιχτά και θα έπρεπε ήδη να έχουμε αρχίσει τον εμβολιασμό ώστε τα παιδιά το επόμενο δίμηνο που θα είναι καλός ο καιρός και μέχρι τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο να ήταν με τις μάσκες. Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός, τα σχολεία θα ξανακλείσουν», είπε.



Πηγή άρθρου www.documentonews.gr

You May Also Like

More From Author