Παραμένει η μάσκα στο λιανεμπόριο, ποια μέτρα αναμένεται να μπουν στο «χρονοντούλαπο»

Estimated read time 1 min read

Συγκεκριμένα, στους σχεδιασμούς του κυβερνητικού επιτελείου εντάσσεται η λειτουργία των εμπορικών επιχειρήσεων σε μορφή… κανονικότητας, αφού επίκειται να αρθούν οι περιορισμοί ως προς την αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικά μέτρα και ως προς τις αποστάσεις μεταξύ των πελατών. Η χρήση της μάσκας, ωστόσο, αναμένεται να παραμένει υποχρεωτική. Παράλληλα οι εμβολιασμένοι δεν θα υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα.


«Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου εν όψει των ανακοινώσεων της Τετάρτης από το υπουργείο Υγείας για τη χαλάρωση των μέτρων, για όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Για «σχέδιο που θα επιστρέφει σε επίπεδα κανονικότητας την καθημερινότητα των εμβολιασμένων πολιτών» έκανε λόγο και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, περιγράφοντας ότι, για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες, όπου ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος, χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, ώστε «να φτάνουμε στο σημείο κανονικότητας».

Την ίδια ώρα, βέβαιη θεωρείται η παραμονή των περιορισμών σε μεικτούς χώρους, καθώς τα όποια περιοριστικά μέτρα θα ενέχουν προστατευτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα, όπως ανέφερε με τον υπουργό Υγείας.

Το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown έχει αποκλειστεί κατηγορηματικά (και) από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.



Η μετάβαση σε ρυθμούς κανονικότητας για τους εμβολιασμένους πολίτες δεν εξαιρεί τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, καθώς «φέτος η κατάσταση δεν είναι όπως ήταν πέρυσι, έχουμε το εμβόλιο και η συντριπτική πλειοψηφία έχει εμβολιαστεί».

Στις περισσότερες «ελευθερίες» για εμβολιασμένους περιλαμβάνονται και οι χώροι εστίασης και διασκέδασης, καθώς στις εισηγήσεις περιλαμβάνεται η δυνατότητα ύπαρξης ορθίων σε χώρους ψυχαγωγίας μόνο για εμβολιασμένους.

Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ελεύθερης μετακίνησης των εμβολιασμένως και στις «κόκκινες περιοχές», χωρίς να περιορίζονται από την απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι το πρωί.

Επιπλέον, τα νέα κίνητρα προς τους εμβολιασμένους πολίτες αναμένεται να λειτουργήσουν προτρεπτικά προς τη νέα γενιά απέναντι στον εμβολιασμό, ιδιαίτερα σε ό,τι σχετίζεται με μορφές διασκέδασης και ψυχαγωγίας που είτε είχαν αποκλειστεί, είτε περιοριστεί αισθητά στις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας.

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author