Παραιτείται εντός ολίγου ο Τζόνσον 

Estimated read time 1 min read

AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Σε παραίτηση αναγκάζεται ο Μπόρις Τζόνσον έπειτα από το ανεπανόρθωτο πλήγμα με τις δεκάδες παραιτήσεις κυβερνητικών, από τη σημερινή επιστολή-κόλαφο του νεοδιορισθέντος υπουργού Οικονομικών, αλλά και από τις πληροφορίες για την κατάθεση πρότασης μομφής σε βάρος του

Τρία χρόνια μετά την «εκπαραθύρωση» της Τερέζα Μέι από την Ντάουνινγκ Στριτ με εσωκομματική ανταρσία, που του άνοιξε τον δρόμο για την εξουσία, ο Μπόρις Τζόνσον βρέθηκε στην ίδια θέση εξαιτίας των πολλαπλών σκανδάλων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να παραιτηθεί από τη θέση του ηγέτη του Συντηρητικού Κόμματος, αφού έχασε την υποστήριξη των υπουργών και των βουλευτών του, σύμφωνα με το BBC.

Τοπικά μέσα μεταδίδουν πως η διαδικασία για την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος θα πραγματοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι για την αναζήτηση νέου πρωθυπουργού. Μέχρι την εκλογή του επόμενου στη θέση του πρωθυπουργού παραμένει ο Τζόνσον.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συντάξει την επιστολή παραίτησής του από την ηγεσία των Τόρις. Η απόφασή του έρχεται μετά το νέο κύμα παραιτήσεων υπουργών, υφυπουργών και στελεχών της κυβέρνησής του, οι οποίες έφτασαν σχεδόν στις 50, και τις κινήσεις για πρόταση δυσπιστίας από το ίδιο του το κόμμα, σε διάστημα μόλις ενός μήνα από την προηγούμενη.

Ένα από τα πολλά βαριά «χτυπήματα» η πρωινή επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ναντίμ Ζαχάουι, που διορίστηκε πριν ένα 48ωρο και σήμερα του ζήτησε να αφήσει την πρωθυπουργία.

«Ηη χώρα αξίζει κυβέρνηση που είναι όχι μόνο σταθερή αλλά και δρα με ακεραιότητα. Κε Πρωθυπουργέ, γνωρίζετε στην καρδιά σας ότι το σωστό είναι να φύγετε τώρα» καταλήγει στο κείμενό του ο ΥΠ.ΟΙΚ.

Χθες ο Τζόνσον εμφανιζόταν αμετανόητος λέγοντας «όχι» στη χιονοστιβάδα αιτημάτων να αποχωρήσει και… απείλησε με εκλογές θέτοντας στους υπουργούς του το δίλημμα της κάλπης υποστηρίζοντας ότι μια παραίτησή του θα φέρει κυβερνητικό χάος και θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ήττα τους Τόρις. 



Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author