Παραιτήθηκε ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Διακόπουλος

Estimated read time 1 min read

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

«Η χθεσινή δήλωσή μου προκάλεσε σύγχυση και δημιούργησε πρόβλημα στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούσε πρόθεσή μου. Έχω υπηρετήσει την πατρίδα επί δεκαετίες κι έχω μάθει πάντα να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ως εκ τούτου υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού. Θα συνεχίσω να βοηθώ την πατρίδα και την κυβέρνηση με όποιο τρόπο μπορώ, όπως έκανα μέχρι τώρα» δήλωσε ο κ. Διακόπουλος.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση και ευχαρίστησε τον κ. Διακόπουλο για τις υπηρεσίες του.

Τι είπε την Τρίτη ο Διακόπουλος για τα ελληνοτουρκικά

Το πρωί της Τρίτης ο  αντιναύχαρχος εν αποστρατεία, Αλέξανδρος Διακόπουλος, μιλώντας στο Open, για την Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά είπε: «Όπως γνωρίζουμε το Oruc Reis συνοδεία πλοίων έχει μπει στην παράνομη Navtex και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Δεν μπορεί όταν έχει βγει όλος ο στόλος μιας χώρας που είναι παραβατική και λειτουργεί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», σημείωσε ο κ. Διακόπουλος.

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

 «Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το “σηκώσαμε” ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Ειδήσεις σήμερα

Κρούσματα κορωνοϊού: Ανακοινώθηκαν 217 καταγεγραμμένα – Δύο νέοι θάνατοι

Ανησυχεί η Μέρκελ για την Ανατολική Μεσόγειο: «Πλήρης αλληλεγγύη στα δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου»

Η Σάλμα Χάγιεκ και ο δισεκατομμυριούχος σύζυγός της Φρανσουά Ανρί Πινό στην Πάρο – Δείτε φωτογραφίες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author