Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις Γιαννάκου περί παράλυσης νοσηλεύτριας μετά το εμβόλιο

Estimated read time 1 min read

Στο εισαγγελικό «μικροσκόπιο» τέθηκαν οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου, σύμφωνα με τις οποίες νοσηλεύτρια, 40 ετών στην Κέρκυρα, εμφάνισε παράλυση των κάτω άκρων της, αφού έκανε και τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Την εντολή για τα διενέργεια εισαγγελικής έδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και αντικείμενο αυτής είναι να διερευνηθεί αν ο κ. Γιαννάκος τέλεσε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, δεδομένου ότι δήλωνε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου, πριν ακόμη αποφανθούν οι γιατροί.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννάκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως η 40χρονη νοσηλεύτρια «ήταν απολύτως καλά στην υγεία της».

Ακόμη ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε: «Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Είναι μια στους 400.000, δεν λέει τίποτα απολύτως αυτό για τον εμβολιασμό, δεν λέμε τίποτα κακό για το εμβόλιο, αντιθέτως, αλλά η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί κι έχει τρομοκρατηθεί».




Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c96j5n9hlgi1-st)

Η νοσηλεύτρια εμφάνισε πυρετό, γύρω στο 39, πονοκέφαλο, μυαλγίες, και στη συνέχεια παράλυση των κάτω άκρων. Εν τω μεταξύ οι νευρολόγοι του νοσοκομείου Κέρκυρας ολοκλήρωσαν χθες τον έλεγχο του περιστατικού και διέγνωσαν το σύνδρομο Guillain-Barre, το οποίο θα αναφέρουν στον τομέα φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ για περαιτέρω διερεύνηση. Η νοσηλεύτρια υπηρετεί στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου 17 χρόνια.

«Η συνάδελφός μου, μετά τη δεύτερη δόση, εμφάνισε αρχικά υψηλό πυρετό και μυαλγίες και μετά συμπτώματα παράλυσης. Την ίδια ημέρα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται και παρακολουθείται από τον θεράποντα γιατρό της και ακολουθεί συγκεκριμένη αγωγή που της έχει ορίσει» είπε από την πλευρά της, στον Real fm η η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Ντίνα Ιωάννου.

«Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα είναι πίσω στην εργασία της και την οικογένειά της. Σε τόσο μεγάλο αριθμό υγειονομικών που έχουν εμβολιασθεί, είναι το πρώτο περιστατικό που παρουσιάζεται. Η συνάδελφος θα χρειαστεί αποκατάσταση και θα υπάρχουν σημαντικά έξοδα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την ίδια «η δεύτερη δόση του εμβολίου έγινε πριν από τέσσερις – πέντε ημέρες. Δεν θα μπω σε ιατρικά θέματα, αλλά τα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση ήταν αυτά που περιέγραψα. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των εξετάσεων».

Ειδήσεις σήμερα 

Απολύθηκε από το «Mandalorian» η Τζίνα Καράνο – Η ανάρτηση για τους εβραίους που προκάλεσε οργή!

Και η «Ρος» του Game of Thrones κατηγορεί τον Μέριλιν Μάνσον για κακοποίηση – «Με κυνήγησε με τσεκούρι»


Μπλόκα σε δρόμους από νωρίς: Ποιες βεβαιώσεις ισχύουν – Τι προβλέπεται για τηλεργασία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author