Παράταση lockdown έως 18 Ιανουαρίου

Estimated read time 1 min read

Την παράταση του lockdown για ακόμα μια εβδομάδα, όπως είχε αποκαλύψει η «Καθημερινή», ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, τόνισε ότι το άνοιγμα των καταστημάτων με click away, καθώς και των κομμωτηρίων/καταστημάτων περιποίησης νυχιών και βιβλιοπωλείθων μετατίθεται για τις 18 Ιανουαρίου.

Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, λέγοντας ότι «θα πορευτούμε όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, θα προχωράμε βήμα βήμα και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών».Όπως τόνισε, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα υπάρχοντα μέτρα πρόληψης (μάσκες, αντισηπτικά, κλπ).

Για τις περιοχές όπου υπάρχει σκληρό lockdown, κάλεσε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί.

Η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε από τις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία για δια ζώσης διδασκαλία, επισημαίνοντας «η εκπαίδευση αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα», καθώς «τίποτα δεν αντικαθιστά την εκπαίδευση με φυσική παρουσία», διότι έχει τεράστια «σημασία για την ψυχική υγεία των παιδιών μας». Συμπλήρωσε δε ότι «δεν παρατηρείται μετάδοση στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Αναφορικά με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είπε ότι «στόχος να ανοίξουμε στο μέλλον εφόσον έχουμε μείωση των κρουσμάτων», καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ανησυχία.

Η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε ότι «από τα στοιχεία παρατηρούμε ότι υπάρχει μια σταθεροποίηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων», σημειώνοντας ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η διατήρηση του χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου».

Η ίδια τόνισε ότι παρατηρείται «μια μικρή αλλά όχι σημαντική μείωση στον αριθμό των νοσηλευόμενων».

«Πρέπει πάση θυσία να διορθώσουμε τη διασπορά που σημειώθηκε την περίοδο των γιορτών», καθώς διαφορετικά ενδέχεται να επιστρέψουμε στην κατάσταση του Νοεμβρίου».

Πηγή άρθρου www.kathimerini.gr

You May Also Like

More From Author