Παπαθανάσης: Ικανοποίηση από το Click Away – Άγνωστο πότε θα ανοίξει η εστίαση – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Τα μέτρα για την αγορά θα λειτουργήσουν ως έχουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο κανάλι του Mega.

“Η ελπίδα είναι εδώ, το εμβόλιο έφτασε. Να πούμε ότι θα συνεχίσουμε με τα υπάρχοντα μέτρα μέχρι τις 7 του μηνός, οι ειδικοί επιστήμονες παρακολουθούν όλη την εξέλιξη και τη διασπορά του ιού. Γνωρίζετε ότι έχει επιτραπεί το κυνήγι και το ψάρεμα μέχρι τις 7 του μηνός για δύο άτομα”, είπε ο υπουργός, ο οποίος στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς από τώρα πότε θα ανοίξει η εστίαση.

Παράλληλα δήλωσε ικανοποιημένος όσον αφορά τη λειτουργία του click away, η οποία έδωσε μία “ανάσα” στην αγορά. “Στην αγορά έχει προστεθεί ένας σημαντικός τζίρος. Το click away δούλεψε ιδιαίτερα για τα καταστήματα που ήταν πιο οργανωμένα”.

Ερωτηθείς αν μετά τις 7 Ιανουαρίου μπορεί να λειτουργήσει ένα μοντέλο λειτουργίας του εμπορίου με ζώνες ή με φυσική παρουσία στο κατάστημα κατόπιν ραντεβού, τόνισε ότι οι ειδικοί θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό που θα λάβει τις αποφάσεις. Ακόμη όμως, τόνισε, είναι νωρίς για τη συζήτηση αυτή καθώς δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες με τον κορονοϊό, έτσι χρειάζεται υπομονή.

Ανακοινώσεις για τα καταστήματα θα γίνουν δύο με τρεις μέρες πριν τις 7 Ιανουαρίου αφού ληφθεί υπόψη η ανάλυση όλου του επιδημιολογικού χάρτη.

“Άγνωστο” τι θα γίνει με την εστίαση

“Δύσκολο” χαρακτήρισε ο κ.Παπαθανάσης να πει κάποιος από τώρα πότε θα ανοίξει η εστίαση. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των εμβολιασμών, των κρουσμάτων, τον αριθμό των διαθέσιμων ΜΕΘ και την τάση διασποράς του ιού.

Για το αίτημα του κλαδου της εστίασης για μείωση του ΦΠΑ τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο το λαμβάνει υπόψη αλλά «αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να ανακοινωθεί κάτι τέτοιο». Το νέο έτος, στο τέλος αυτής της κρίσης, θα γίνει ο απολογισμός και ανάλογα με τις δυνατότητες του κράτους θα δοθεί στήριξη στις επιχειρήσεις και στους κλάδους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author