Παπαγγελόπουλος: «Τρεις πολιτικοί δωροδοκήθηκαν από τη Novartis» – Επιμένει ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο

Estimated read time 1 min read

«Βρέθηκα κατηγορούμενος μετά από σειρά παρανόμων, παρακρατικών και αντισυνταγματικών μεθοδεύσεων», υποστήριξε σε υψηλούς τόνους ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος για τρίτη ημέρα απολογείται στο Ειδικό Δικαστήριο, τις προηγούμενες ημέρες είχε στρέψει τα βέλη του εναντίον των εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Ελένης Ράικου, οι οποίοι τον έχουν καταγγείλει για παρεμβάσεις και πιέσεις στο έργο τους, υποστηρίζοντας ότι έχουν καταθέσει ψεύδη για να τον εκδικηθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε στην τρίτη εισαγγελική λειτουργό που τον έχει καταγγείλει, την Γεωργία Τσατάνη. Υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας είχε ως «αποστολή» να αρχειοθετήσει την υπόθεση Βγενόπουλου και επιχείρησε να τον «παγιδέψει». Όπως υποστήριξε ο Δ. Παπαγγελόπουλος, «ήταν ένα καλοστημένο σχέδιο, μια πραγματική σκευωρία για να ενταφιαστούν οι ευθύνες Βγενόπουλου. Η αποστολή της ήταν να αρχειοθετήσει τον Βγενόπουλο».

Παπαγγελόπουλος: Κατηγόρησε Ράικου και Τσατάνη για ψέματα -«Ο Αθανασίου είχε μανία να με εκδικηθεί»

Η απολογία του Παπαγγελόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο: «Κατέστρεψαν τη ζωή μου -Ετοιμάζουν άλλη μια σκευωρία»

Παπαγγελόπουλος: Επέλεξα να είμαι tres banal -Να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα

Στη συνέχεια, ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε ότι οι συνομιλίες του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή παρανόμως ηχογραφήθηκαν.

«Υπήρξα θύμα παρακολουθήσεων πολύ πριν βρεθούν τα predator. Υπήρχαν πρωτοσέλιδα “Μυστικές υπηρεσίες κλείδωσαν τον Μίμη”, “ΕΥΠ και Ισραηλινοί άκουσαν τον Παπαγγελόπουλο”. Πώς με παρακολουθούσαν; Σχετική εισαγγελική διάταξη δεν είδα ποτέ. Αλλά τα έγραφαν. Γιατί; Προετοίμαζαν το έδαφος για τις παράνομες μαγνητοφωνήσεις του Μιωνή στο Μέγαρο Μαξίμου;».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • Πρόεδρος: Παρακολουθήσεις ήταν παράνομες, οι κασέτες ήταν πλαστές;
  • Δ. Παπαγγελόπουλος: Ήταν πραγματικά η συνομιλία μου με τον Παππά, όμως αυτά που έλεγα εγώ έπαιξαν ρόλο στην αθωότητά μου. Όλες μου οι κουβέντες με τον Παππά και τον Μιωνή ήταν καθαρές και ξάστερες. Μιλάμε για παρακράτος από το 2019.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ολοκληρώνοντας την απολογία του σημείωσε ότι βρισκόταν πάντα απέναντι από σκάνδαλα και υποστήριξε ότι η δίκη είναι πολιτική.

«Η δική είναι πολιτική. Η απόφαση σας όμως είναι δικαστική κρίση και ως εκ τούτου πρέπει να είναι δίκαιη, αντικειμενική και αμερόληπτη. Πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον σας διαδικασίας. Πολιτικές πιέσεις, σκοπιμότητες και ισορροπίες δεν επιτρέπεται να επηρεάζουν την κρίση σας», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «σε όλη μου τη ζωή προσπάθησα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη Δικαιοσύνη. Ο Παζολίνι είχε πει ότι όποιον ενοχλούν τα σκάνδαλα είναι tres banal. Επέλεξα να είμαι tres banal. Τα σκάνδαλα δεν έχουν μόνο ποινική και ηθική απαξία. Η χώρα μας όχι μόνο έχει λεηλατηθεί από τα σκάνδαλα, έχει υποστεί και άλλες συνέπειες. Ποιος σοβαρός επενδυτής θα έρθει να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα;».

«Επειδή εγώ αγαπάω την πατρίδα μου, επέλεξα να είμαι απέναντι στα σκάνδαλα. Το τίμημα που πληρώνω δεν θα με κάνει να μετανιώσω. Η δίκη είναι πολιτική, η απόφασή σας είμαι βέβαιος ότι θα είναι αποτέλεσμα των αποδεικτικών μέσων που παρουσιάστηκαν στη δίκη και θα πράξετε το καθήκον σας. Ακόμα και πιέσεις να έχουν ασκηθεί, πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας», είπε στην κατακλείδα της τριήμερης απολογίας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε απάντηση ερώτηση μέλους του Ειδικού Δικαστηρίου σχετικά με την Novartis ο κ. Παπαγγελόπουλος τόνισε: «Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την συστάσεως ελληνικού κράτους είναι η υπόθεση της Novartis. Το μόνο που το ξεπερνάει είναι η επιχείρηση συγκάλυψης του. Τρεις πολιτικοί δωροδοκήθηκαν από την Novartis, δεν τα λέω εγώ, το πόρισμα του κυρίου Καψιμάλη (Παναγιώτης Καψιμάλης εισαγγελέας) τα λέει αυτά».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Φεβρουαρίου με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Όλγας Σμυρλή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 

Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author