Παγώνη: Να ανοίξουν τα Γυμνάσια – Λύκεια την άλλη εβδομάδα – Υγεία

Estimated read time 1 min read

“Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά” είπε η Ματίνα Παγώνη καθώς- όπως είπε- οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι.

“Πάμε καλύτερα αλλά χρειάζεται προσοχή”, είπε χαρακτηριστικά είπε στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.

Για την εστίαση δήλωσε ότι μπορεί να ανοίξει σε τρεις βδομάδες, δηλαδή αρχές Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα εστιατόρια και τα καφέ ενώ εξέφρασε ενδοιασμούς για τα μπαρ λόγω του ότι υπάρχουν όρθιοι.

Παράλληλα, η ίδια ανέφερε πως συγκριτικά με το πληθυσμό τα τεστ για κορονοϊό δεν είναι πολλά και τόνισε την αναγκαιότητα να αυξηθούν.

Στο θέμα των τεστ στάθηκε και η καθηγήτητρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, λέγοντας πως “αν έχουμε περισσότερα μοριακά τεστ θα έχουμε καλύτερη εικόνα και θα μπορούμε να προχωρήσουμε” αναφερόμενη για τις άλλες δραστηριότητες που θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν.

Κάθε άνοιγμα εγκυμονεί κινδύνους και αμφιβολίες υποστήριξε η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Μιλώντας στο Mega, πρόσθεσε πως η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει, ενώ είπε ότι, σε ενδεχόμενο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού, ακόμα και στα λιφτ.

Σε ότι αφορά στην μετακίνηση από νομό σε νομό, εξήγησε ότι αυτό επαφίεται στην επιδημιολογική κατάσταση του κάθε νομού.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author