Πήραν τα κινητά από τους ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής για να μην ‘ακούει’ η ΜΙ6! – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Ένα από τα καυτά θέματα στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες είναι το Brexit, το οποίο μάλιστα οδήγησε και σε ένα πρωτοφανές μέτρο ασφαλείας.

Ζητήθηκε ειδικότερα από τους ηγέτες των 27 κρατών- μελών να παραδώσουν κινητά και τάμπλετ πριν μπουν στην αίθουσα για το φόβο των διαρροών και κατά πως φαίνεται, για να μην μπορεί να “ακούσει” τις συζητήσεις τους η ΜΙ6, η βρετανική μυστική υπηρεσία.

Το διακύβευμα είναι η εμπορική σχέση ΕΕ- Μεγάλης Βρετανίας, αλλά εν τέλει το Brexit περνάει από τους Γάλλους ψαράδες.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η Ευρωπαϊκή Ενωση επιθυμεί την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με το Ηνωμένο Βασίλιεο, αλλά επίσης χρειάζεται να προστατεύσει την ενιαία αγορά από φθηνά, εκτός προδιαγραφών αγαθά. Η Γαλλία όμως είναι έτοιμη για Brexit χωρίς συμφωνία, αν η Βρετανία αρνηθεί να συμφωνήσει ως προς τους όρους μία μελλοντικής συμφωνίας που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των γάλλων αλιέων στα βρετανικά ύδατα και θα θέτει κανόνες κατά του αθέμιτου ανταγωνισμού, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

“Σε καμία περίπτωση δεν θα θυσιασθούν οι γάλλοι ψαράδες για το Brexit”,, τόνισε στους δημοσιογράφους ο Εμανουέλ Μακρόν προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής.

Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιθυμούν μία δίκαιη συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο ως προς τις μελλοντικές του σχέσεις με το ευρωπαϊκό μπλοκ, αλλά όχι με οποιοδήποτε τίμημα», προειδοποίησε από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author