«Πήγα να τους χωρίσω από τσακωμό και αυτοί με βάρεσαν στο κεφάλι»

Estimated read time 1 min read

«Ήμουν στην πλατεία με δύο φίλους μου. Είδαμε πως γινόταν ένας τσακωμός. Πήγα και τους είπα να σταματήσουν γιατί ήταν μπροστά μικρά παιδιά. Τότε με χτύπησε το ένα παιδί από τη συμμορία».

Ο 17χρονος που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από την 20μελή συμμορία στο Γαλάτσι, περιγράφει στο protothema.gr τις δραματικές στιγμές που έζησε στα χέρια των ατόμων που τον χτυπούσαν ασταμάτητα για δέκα λεπτά στο κεφάλι, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο έδαφος.

«Όταν δέχτηκα το πρώτο χτύπημα έπεσα κάτω και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα είχαν μαζευτεί πάνω από 20 άτομα και με χτυούσαν. Με βάραγαν με μπουνιές και με κλωτσιές στο κεφάλι και στα πλευρά μου. Ένιωθα πως θα χάσω τις αισθήσεις μου από τα χτυπήματα. Το κεφάλι μου γέμισε με μώλωπες αμέσως. Το αυτί μου ήταν γεμάτο αίματα. Η κοιλιά μου μετά από αυτό μολύνθηκε, ενώ θα κάνω και χειρουργείο στη γνάθο»,  είπε ο άτυχος νεαρός, εξηγώντας πως στη θέση του θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε άλλο παιδί. «Με βοηθάει η ψυχολόγος μου να αντιμετωπίσω τις φοβίες που έχω από εδώ και πέρα. Γενικά φοβάμαι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν άλλες δύο οικογένειες ανηλίκων τα οποία έπεσα θύματα της ίδιας συμμορίας και ετοιμάζονται να κινηθούν δικαστικά. Η συγκεκριμένη συμμορία φαίνεται πως δρούσε ανεξέλεγκτα. Ο αρχηγός της, ένας νεαρός αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη με αστραπιαίες κινήσεις από τους αστυνομικούς του τμήματος Ασφαλείας Γαλατσίου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών. Μαζί του συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και άλλα άτομα, τα οποία αναγνωρίστηκαν ως δράστες της συγκεκριμένης επίθεσης. Είναι ενδεικτικό πως η συμμορία τις τελευταίες εβδομάδες έφτασε στο σημείο να επιτεθεί ακόμη και σε 13χρονα αγόρια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες γίνονται προσπάθειες από την ΕΛ.ΑΣ. να εντοπιστούν όλα τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας.

«Προσπαθούμε να συνέλθουμε, ακόμη σοκαρισμένοι είμαστε. Με τη γνάθο περιμένουμε για το πότε θα κάνουμε το χειρουργείο να μας πει η γναθολόγος. Το πότε θα οριστεί να γίνει το χειρουργείο στη γνάθο του γιατί αυτό δεν καταφέραμε να το γλιτώσουμε», είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες η μητέρα του, προσθέτοντας ακόμη σχετικά με τον εφιάλτη που έζησε ο γιος της ότι: «”Ζαλίστηκε, έπεσε κάτω και πριν προλάβει ούτε να αντιδράσει τίποτα τίποτα, ούτε να μιλήσει δεν πρόλαβε μου λέει και αρχίζουν λέει και τον κοπανάνε και τον κλωτσάνε λέει πάνω του ένα μπουλούκι παιδιά. Δεν έβλεπε λέει πάνω όταν σήκωνε το κεφάλι αν ήταν πρωί ή βράδυ.».

«Ο αρχηγός του επιτέθηκε λέγοντάς τους ποιος είσαι εσύ που θα μας πεις τι θα κάνουμε; Τον έριξε στο πάτωμα. Πριν προλάβει να αντιδράσει του επιτέθηκαν άλλοι 20. Τον πέταξαν στο πάτωμα και έπειτα άρχισαν να τον κλωτσάνε και να τον χτυπάνε στο κρανίο κυρίως. Για δέκα λεπτά περίπου. Δεν του φώναζαν, δεν έλεγαν κάτι, απλά τον χτυπάγανε», είχε πει στο protothema.gr την περασμένη Παρασκευή φίλος του 17χρονου και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

«Οι πράξεις των δραστών είχαν ως συνέπεια τη βαριά σωματική βλάβη του Αλέξανδρου, καθώς τον χτυπούσαν ανελέητα σε όλο του το σώμα για 10 λεπτά, έχοντας οι ανήλικοι δράστες κοινό δόλο συνιστάμενο στη γνώση καθενός εξ αυτών ως προς την πρόθεση του άλλου για τέλεση αξιόποινης πράξης και στην πρόθεση διάπραξης αυτής με ταυτόχρονες και διαδοχικές ενέργειες. Όπως ενημερωθήκαμε οι ανήλικοι δράστες έχουν προβεί και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις κατά ανηλίκων θυμάτων και δρούσαν από κοινού ως μέλη σε δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα που επιδίωκε τη διάπραξη τόσο σοβαρών αξιόποινων πράξεων», δήλωσε στο protothema.gr η δικηγόρος της οικογένειας του Αλέξανδρου, Κατερίνα Φραγκάκη.

«Είχαν γίνει ο φόβος και τρόμος της περιοχής, καθώς χτυπούσαν σφοδρά και χωρίς λόγο και άλλα ανήλικα θύματα. Οι γονείς των ανήλικων αυτών δραστών φέρουν μεγάλες ευθύνες, καθώς εξέθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο την ψυχοσωματική υγεία των θυμάτων, παραμελώντας την εποπτεία των παιδιών τους. Ο ρόλος του γονέα δεν είναι άλλος από το να συμβάλλει στην ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών δίνοντας τους τη σωστή ανατροφή. Εδώ όμως είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι ανήλικοι δράστες έχουν από καιρό ξεφύγει από το σωστό δρόμο και εντάχθηκαν στην παραβατικότητα, λόγω της έλλειψης επιτήρησης των γονέων τους», μας είπε και συνέχισε: «Με αφορμή την υπόθεση του 17χρονου Αλέξανδρου γίνεται σαφές ότι θα πρέπει να συζητάμε με τα παιδιά μας, γιατί πλέον η βία μεταξύ ανηλίκων είναι φαινόμενο της εποχής, το οποίο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Ο «γενναίος» Αλέξανδρος ανοίγει τον δρόμο, όντας ακόμα στο κρεββάτι του πόνου, δίνοντας ηχηρά το μήνυμα «ότι κανένα παιδί και κανένας έφηβος δεν πρέπει να φοβάται να μιλήσει για την κακοποίηση που δέχθηκε».

k_frangaki_1
H δικηγόρος της οικογένειας του 17χρονου, Κατερίνα Φραγκάκη

Ειδήσεις σήμερα:

Στη φόρα τα άπλυτα του Τραμπ από τον πρώην δικηγόρο του – Το άγριο μίσος για τον Ομπάμα, ο ρατσισμός και ο σεξισμός

Δικογραφία για τη συγκέντρωση κατά της μάσκας στο Ηράκλειο – Ταυτοποιήθηκαν δυο γυναίκες 

Διπλωματικός «πυρετός» για τον πόλεμο νευρών από την Τουρκία

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author