Πέτσας: Παράταση lockdown μέχρι 14 Δεκεμβρίου – Κοινωνία

Estimated read time 1 min read

Τη νέα παράταση του lockdownμέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, όπως άλλωστε αναμενόταν, καθώς το δεύτερο κύμα κορονοϊού δεν υποχωρεί σε βαθμό επαρκή για να ανοίξει ευρύτερα η οικονομία και η κοινωνία, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Ανέφερε ειδικότερα ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία υπάρχει σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων αλλά με πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι αναμενόταν, εξακολουθεί να υπάρχει πίεση σε πολλά νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα και επιδημιολογικό φορτίο υψηλό, επομένως το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται χρονικά και παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα καταστήματα πώλησης αμιγώς Χριστουγεννιάτικων εποχιακών ειδών, που θα ανοίξουν από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Από εκεί και πέρα, αναμένεται αύριο να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα. Το επικρατέστερο σενάριο είναι πάντως να μην ανοίξουν σχολεία και εστίαση πριν τα Χριστούγεννα, αλλά να λειτουργήσουν με αυστηρά μέτρα τα μικρά εμπορικά καταστήματα και τα κομμωτήρια.

Υπενθυμίζεται δε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε χθες ότι τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.


Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author