Πέθανε ο σπουδαίος λαϊκός συνθέτης Τάκης Μουσαφίρης

Estimated read time 1 min read

Ένα μήνα ακριβώς μετά τον θάνατο του Αντώνη Καλογιάννη η ελληνική μουσική δέχτηκε ακόμη ένα πλήγμα, το οποίο μάλιστα ήταν πολύ ισχυρό.

Πιο συγκεκριμένα, έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής λαϊκός συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης νικημένος από τον κορωνοϊό.

Θεωρούνταν ο συνθέτης και στιχουργός πολύ μεγάλων επιτυχιών που ερμήνευσαν μεγάλοι τραγουδιστές, όπως ο Στράτος Διονυσίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Μιχάλης Μενιδιάτης, η Πίτσα Παπαδοπούλου και ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση που έκανε παλαιότερα η Πίτσα Παπαδοπούλου πως «Αν δεν ήταν ο Μουσαφίρης, εγώ θα ήμουν απλά μια τραγουδίστρια που ίσως να μη με ήξερε κανείς σήμερα».

Γεννημένος στα Ιωάννινα, ασχολήθηκε με τη μουσική από μικρός, ενώ άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα σε ταβερνάκια και μπουάτ της Πλάκας. Τη δεκαετία του ’80  θα αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς λαϊκούς συνθέτες και στιχουργούς.

Από τα πιο γνωστά τραγούδια που συνέθεσε είναι τα εξής: «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου πού πουλάν καρδιές», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», «Ο Ταξιτζής», «Μυστικέ μου Έρωτα», «Σ’ αγαπώ ακόμα», «Άκου», «Ατάκα κι επιτόπου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», «Εγώ ο ξένος», «Ένα λεπτό περιπτερά», «Χιονάνθρωπος», «Άγνωστε φίλε», «Αγαπάω δύσκολα», «Εγώ να δεις», «Το σ’ αγαπώ δεν το λέω», «Λέγε μου σ’ αγαπώ», «Οι Ξενύχτες», «Εμείς οι δύο».

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ακούστε τα τραγούδια:

 

 

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author