Πέθανε ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Νταβίντ Σασόλι

Estimated read time 1 min read

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

Frederick Florin, Pool via AP

Ο Ιταλός σοσιαλδημοκράτης Νταβίντ Σασόλι, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, σε ηλικία 65 ετών, ενώ βρισκόταν σε ογκολογικό κέντρο στο Αβιάνο της Ιταλίας.

«Ο Νταβίντ Σασόλι πέθανε την 11η Ιανουαρίου στη 0:15 στο ογκολογικό κέντρο θεραπείας του Αβιάνο, στην Ιταλία, όπου νοσηλευόταν» από τα τέλη του Δεκεμβρίου, έκανε γνωστό μέσω Twitter ο εκπρόσωπός του Ρομπέρτο Κουίλο.

«Για την ημερομηνία και τον τόπο της κηδείας του θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο εκπρόσωπος του προέδρου του ΕΚ είχε ανακοινώσει ότι ο Νταβίντ Σασόλι εισήχθη σε νοσοκομείο «εξαιτίας σοβαρής επιπλοκής λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος» και για τον λόγο αυτό ακυρώθηκαν οι επίσημες δραστηριότητές του.

Ο Νταβίντ Σασόλι είχε υποβληθεί στο παρελθόν σε θεραπεία για λευχαιμία. Το φθινόπωρο είχε νοσηλευτεί εξαιτίας πνευμονίας, που τον υποχρέωσε να απουσιάσει από τα καθήκοντά του για αρκετές εβδομάδες.

Ο Νταβίντ Σασόλι, δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών στην Ιταλία, ασκούσε την προεδρία του ΕΚ από το 2019. Η θητεία του επρόκειτο να ολοκληρωθεί αυτόν τον μήνα, στο μέσον της κοινοβουλευτικής πενταετίας.

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author