Πάτρα: Στον Κορυδαλλό η Ρούλα Πισπιρίγκου – Ανεπιθύμητη στις φυλακές του Ελαιώνα (βίντεο) – Ελλάδα

Estimated read time 1 min read



Ελλάδα








Κατά την άφιξή της στον Κορυδαλλό την αποδοκίμασαν έξω από το κατάστημα κράτησης και την απείλησαν να μην πάει στον Ελαιώνα οι εκεί κρατούμενες

Στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Κορυδαλλού κατέφθασε το πρωί της Τρίτης 5 Απριλίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου, καθώς το αρχικό πλάνο για την μεταγωγή της στο κατάστημα κράτησης του Ελαιώνα εγκαταλείφθηκε καθώς η 33χρονη αποτελεί «κόκκινο πανί» για τις κρατούμενες που βρίσκονται εκεί. Η μεταγωγή της πραγματοποιήθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ενώ κατά την άφιξή της λίγο πριν τις 9:00 κι αποδοκιμάστηκε έντονα από πολίτες που βρίσκονταν έξω από τη φυλακή.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, θα παραμείνει για δύο ημέρες σε καραντίνα, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στη ΣΤ πτέρυγα των φυλακών ενώ θα προαυλίζεται μόνη της για τη δική της ασφάλεια.

Έτσι μετά το διήμερο που θα μείνει σε καραντίνα λόγω του πρωτοκόλλου για τον κορωνοϊό στη συνέχεια θα οδηγηθεί σε ένα από τα δυο ειδικά κελιά (τα οποία δεν είναι αριθμημένα) που έχουν δημιουργηθεί στις φυλακές προκειμένου κρατούμενες για τις οποίες εκφράζονται φόβοι για τη σωματική τους ακεραιότητα να μην έρχονται σε επαφή με τις άλλες κρατούμενες. Έτσι η 33χρονη θα προαυλίζεται και θα σιτίζεται μόνη της ενώ δεν θα υπάρχει ούτε καν οπτική επαφή με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Ειδικά σε ότι αφορά τον προαυλισμό της αυτός θα γίνεται σε συγκεκριμένες ώρες και συγκεκριμένα θα βγαίνει στο προαύλιο την ώρα που για τις υπόλοιπες κρατούμενες οι πόρτες που θα οδηγούν εκεί θα είναι κλειδωμένες.

Ανεπιθύμητη στον Ελαιώνα

Αν και το αρχικό σενάριο έκανε λόγο για μεταφορά της στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, η επιλογή του Κορυδαλλού επικράτησε γιατί είναι πιθανόν η κατηγορούμενη να κληθεί εκ νέου για εξηγήσεις, καθώς ξεκινά έρευνα για το θάνατο και των άλλων δύο παιδιών, αλλά και για την ασφάλειά της. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ανεπιθύμητη στις κρατούμενες στον Ελαιώνα και θα υπήρχε πρόβλημα, καθώς όπως ακούστηκε «την περίμεναν…», σύμφωνα με το reader.gr. Συγκεκριμένα φέρεται να υπήρχαν μηνύματα από τις φυλακές της Θήβας για να μην πάει εκεί η Ρούλα Πισπιρίγκου. Υπήρχαν από την Δευτέρα 4 Απριλίου, που ακούστηκε η πιθανότητα μεταγωγής της εκεί, αρκετές φωνές που έλεγαν «μην μας φέρετε εδώ μια μάνα που σκότωσε το παιδί της…».

Σύμφωνα με όσα είπε ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος, η 33χρονη εξέφρασε έντονη ανησυχία και για τις συνθήκες κράτησής της, αλλά και για την ασφάλειά της στις φυλακές σε όποιο κατάστημα κράτησης κι αν οδηγείτο, με την περίπτωση του Κορυδαλλού να προκρίνεται τελικά ως η πλέον ενδεδειγμένη.

(φωτογραφία αρχείου Intime)












Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author