Πάτρα: Θανατηφόρα η ποσότητα κεταμίνης στην 9χρονη- Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στη σύλληψη της μητέρας

Estimated read time 1 min read

Στον οργανισμό του παιδιού, οι ποσότητες ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος

Την απόλυτη επαλήθευση των εργαστηριακών εξετάσεων, που αποκάλυψε τον μηχανισμό θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, περίμεναν οι αρχές, για να προχωρήσουν στη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι αρχές γνώριζαν ήδη εδώ και τρεις εβδομάδες την ύπαρξη της κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας και έμενε μόνο να προσδιοριστεί η ποσότητα που της είχε χορηγηθεί.

Αρχικά η ουσία ανιχνεύθηκε στο Εργαστήριο Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema. Ακολούθησε το Εργαστήριο Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης, όπου έγινε η ποσοτική εκτίμηση και μία σειρά από επαληθεύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, στον οργανισμό του παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος.

Στην κλίμακα της ποσότητας χορήγησης υπάρχουν τρία στάδια, σύμφωνα με τα εργαστήρια: η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα.

Στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας, η δόση που χορηγήθηκε ήταν στην θανατηφόρα κλίμακα καθώς ευθύνεται 100% για τον θάνατο της, σύμφωνα με πληροφορίες του πρώτου Θέματος.

Ωστόσο, ανοιχτά παραμένουν τα σενάρια για τον τρόπο με τον οποίο χορηγήθηκε η ουσία. Η κεταμίνη χορηγείται είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού, δηλαδή εισπνεόμενα, είτε ενδομυικά, κάτι που εκκρεμεί να διευκρινιστεί ακόμα από τους ειδικούς. 

Σε ό,τι αφορά τέλος τον μηχανισμό θανάτου, μετά τη χορήγηση αυτής της ποσότητας ακολουθούν τρία στάδια: σταματά η αναπνοή, ακολουθεί η ανακοπή και επέρχεται ο θάνατος.

Η 33χρονη μητέρα συνελήφθη το απόγευμα μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Τζωρτζίνας, που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Όχημα με αστυνομικούς της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μετέφερε την 33χρονη από την Πάτρα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ αμέσως μετά οδηγήθηκε στο τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, που επικαλείται πηγές της ΕΛ.ΑΣ, η κατηγορούμενη παραμένει σιωπηλή, έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, και δεν απαντάει σε καμία ερώτηση των αστυνομικών.

Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών για τον θάνατο και των άλλων δύο κοριτσιών της συλληφθείσας.

Ανάρτηση για την υπόθεση έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος κάνοντας λόγο για πρωτοφανή υπόθεση θανάτου τριών παιδιών.

 



Πηγή άρθρου www.lifo.gr

You May Also Like

More From Author