Πάτρα – Γιατρός του Παίδων κατέθεσε: Αντί να ειδοποιήσει για τον θάνατο του παιδιού τηλεφώνησε σε ιατροδικαστή – Ελλάδα

Estimated read time 1 min read



Ελλάδα








Από τη δικογραφία προκύπτουν πολλά στοιχεία για το πως δολοφονήθηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα, αλλά και πληροφορίες για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου που προβλημάτιζε κάποιους γιατρούς


Εντύπωση προκαλεί η κατάθεση ενός εκ των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», όπου η 9χρονη Τζωρτζίνα άφησε την τελευταία της πνοή τον Ιανουάριο του 2022.

Με τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, να έχει συλληφθεί και να κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN παρουσίασε όσα κατέθεσε ο γιατρός για το μοιραίο μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου, όταν η 33χρονη πληροφορήθηκε τον θάνατο της μεγαλύτερης από τις τρεις κόρες της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν στη μητέρα ότι η 9χρονη κόρη της δεν ήταν πια στη ζωή, εκείνη βγήκε από το δωμάτιο του εντατικολόγου και μετέβη στο γραφείο των γιατρών, οι οποίοι της ανέλυσαν τι ακριβώς συνέβη και πώς το παιδί έχασε τη ζωή του.

«Όταν έβγαινε έξω, μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της» κατέθεσε ο εν λόγω γιατρός.

Και συνέχισε: «Αυτό που με σόκαρε περισσότερο, ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα, για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της, για να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα, προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα, μας έδινε τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή, κάτι που αρνηθήκαμε, γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».

 











Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author