Πάνω από 1.000 ελέγχους έκανε η Τροχαία – Ποιες παραβάσεις εντοπίστηκαν

Estimated read time 1 min read

Συνολικά 1.039 ελέγχους πραγματοποίησε η Τροχαία από τις 8 το πρωί του Σαββάτου έως τις 21:00 το βράδυ για να διαπιστώσει την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι αξιωματικοί της τροχαίας βεβαίωσαν 24 παραβάσεις. Εξ αυτών οι 18 για μη χρήσης μάσκας σε αστικά λεωφορεία, ενώ στα διόδια Αφιδνών – Ελευσίνας, 6 λεωφορεία του ΚΤΕλ εντοπίστηκαν με υπεράριθμους επιβάτες. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν και παρέμειναν σε εσωτερικό χώρο, μέχρις ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Οι έλεγχοι έγιναν σε κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης Μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται ότι θα συνεχιστούν εντατικά, λόγω και της μεγάλης μετακίνησης των αδειούχων του καλοκαιριού.

Έλεγχοι και από το Λιμενικό

Πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα ξεκίνησε από σήμερα το Λιμενικό Σώμα, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία.

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Πυκνοί συρμοί

Με πυκνότερα δρομολόγια διευκολύνει από σήμερα και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) τους εκδρομείς του Αυγούστου, αλλά και όσους παραμένουν στην πρωτεύουσα, καθώς στα έκτακτα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το πρωί προβλέπεται ότι στις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα διαμορφωθούν στα 6 λεπτά και στη γραμμή 1 (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) στα 7 λεπτά. Αναφορικά με τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, αυξάνεται κατά τις ώρες αιχμής ο αριθμός των οχημάτων, ενώ απαγορεύεται η είσοδος από την μπροστινή θύρα.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα και μέχρι το τέλος του Αυγούστου έχουν τεθεί σε εφαρμογή νέοι περιορισμοί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αναλυτικά:

Για το διάστημα από 1η έως 31 Αυγούστου:

· είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβανομένων των χώρων λατρείας (εκτός χώρων εστίασης και ιατρικών εξαιρέσεων για άτομα π.χ. με αναπνευστικά προβλήματα, παιδιά κάτω των 3 ετών).

· παρατείνεται η απαγόρευση πανηγυριών και άλλων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων

· Παρατείνονται τα μέτρα τήρησης αποστάσεων σε παραλίες

· Παρατείνονται τα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικά πλοία αναψυχής και επαγγελματικά τουριστικά πλοία.

· Παρατείνονται τα μέτρα προστασίας στα ΚΥΤ.

· παρατείνεται και η γενική απόφαση για κανόνες τήρησης αποστάσεων (ΧΑΜ).

Από την 1η έως τις 15 Αυγούστου:

· ισχύει αναστολή επισκεπτηρίων σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων (πχ γηροκομεία), δομές ευάλωτων ομάδων (πχ άστεγοι, πρόσφυγες κοκ) και νοσοκομεία.

· Επιπλέον, όσον αφορά στα νοσοκομεία όπου κρίνεται αναγκαίο δύναται να υπάρχει ένας συνοδός στον οποίο θα δίνεται ειδική άδεια. Επίσης, δεν επιτρέπεται η παραμονή στο νοσοκομείο συνοδών που παρουσιάζουν οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης ανωτέρου αναπνευστικού (πυρετός, δεκατική κίνηση, βήχας, φαρυγγαλγία, ρινική καταρροή). Ο συνοδός θα πρέπει να είναι ενήμερος για την εφαρμογή των κανόνων κοινωνικής απόστασης, την απολύμανση των χεριών και την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας.

· δεν επιτρέπεται η επίσκεψη των ιατρικών επισκεπτών στις νοσηλευτικές μονάδες.

· παρατείνεται η αναστολή αεροπορικών και θαλάσσιων συνδέσεων με Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

· παρατείνεται η απόφαση για τις χερσαίες συνδέσεις (συνοριακά σημεία εισόδου/αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών για Προμαχώνα), καθώς και η απόφαση για αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών για τους προερχόμενους αεροπορικώς από Βουλγαρία, Ρουμανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (έως 15/8).

· ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι εφικτή η τήρηση αποστάσεων.

Από την 3η έως τις 15 Αυγούστου:

θεσπίζεται όριο 100 ατόμων σε τελετές γάμων, βαφτίσεων, κηδειών με τήρηση όλων των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων.

Από την 3ης έως τις 9 Αυγούστου:

απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα (μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ κ.ο.κ.), με δυνατότητα μετατροπής χρήσης σε καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα.

Παρά την αυστηροποίηση του πλαισίου, «καθοριστικός παράγοντας» στην ελληνική επιτυχία με την πανδημία παραμένει η ευθύνη των πολιτών, με τον κ. Χαρδαλιά να υπογραμμίζει πως «μπαίνουμε όλοι σε επιφυλακή, χωρίς πανικό αλλά με ευθύνη και συνέπεια».

Σε επιφυλακή τίθενται και οι Ένοπλες Δυνάμεις, διαφορετικής ωστόσο φύσης, σε σχέση με τα επιχειρησιακά τους καθήκοντα. Στη μάχη με τον αόρατο εχθρό, υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μη ιατρικής μάσκας:

· Στα στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κλπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό.

· Στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες.

· Στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.

· Στα πολεμικά μουσεία και στους ιστορικούς χώρους των ΕΔ, από το προσωπικό, τους ξεναγούς και τους επισκέπτες.

· Στα στρατιωτικά νοσοκομεία και ιατρεία, από το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες.

· Σε όλους τους επισκέπτες που εισέρχονται σε στρατιωτικές Μονάδες – Υπηρεσίες καθώς και στα άτομα που τους συνοδεύουν/υποδέχονται, καθ΄ όλη τη διάρκεια παραμονής τους σε αυτές. Στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που εκτελεί καθήκοντα υποδοχής στις πύλες εισόδου στρατιωτικών Μονάδων – Υπηρεσιών.

Εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς σταθμούς μετεπιβίβασης Μετρό, ΗΣΑΠ, στάσεις αστικών λεωφορείων και ΚΤΕΛ πραγματοποιεί από το πρωί η Τροχαία για τη χρήση μάσκας και, γενικότερα, των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Ποιες παραβάσεις βεβαίωσαν οι αρχές

Σε 655 ελέγχους βεβαιώθηκαν 11 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε αστικά λεωφορεία.

Επιπλέον αστυνομικοί της τροχαίας εντόπισαν 6 λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας στα οποία επέβαιναν υπεράριθμοι. Οι υπεράριθμοι επιβάτες αποβιβάστηκαν στα διόδια και τους κράτησαν σε εσωτερικό χώρο, έως ότου τους παρέλαβαν άλλα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά και το επόμενο χρονικό διάστημα που θεωρείται κρίσιμο λόγω της μεγάλης μετακίνησης των αδειούχων του καλοκαιριού.

Ειδήσεις σήμερα:ΗΠΑ: Βούλιαξαν οι πωλήσεις των παπουτσιών γραφείου, απίθανο να επανέλθουν στα προ-κορωνοϊού επίπεδα

«Καμπανάκι» από τον ΠΟΥ: Οι επιπτώσεις του κορωνοϊού θα είναι αισθητές για δεκαετίες

Σε καραντίνα όλοι οι καλεσμένοι γάμου στις Σέρρες – Θετικά στον κορωνοϊό 4 άτομα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr



Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author