Ο 60χρονος ομολόγησε τον φόνο των γονιών όχι των παιδιών σύμφωνα με την αστυνομία

Estimated read time 1 min read

Ότι διέπραξε τις ανθρωποκτονίες του 31χρονου και της 37χρονης και υπέδειξε το σημείο πολυκατοικίας στην Πάτρα όπου είχε κρύψει το όπλο του εγκλήματος, ομολόγησε, υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων της προανάκρισης, ο 60χρονος συλληφθείς για το τετραπλό έγκλημα στην Ανδραβίδα, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Απόστολου Μαρτζάκλη, γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τον υποστράτηγο, «εντοπίσθηκαν μέσα σε τσαντάκι που ήταν επιμελώς κρυμμένο σε λεβητοστάσιο πολυκατοικίας στην Πάτρα ένα πιστόλι των 9mm με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, 12 φυσίγγια των 9mm και τρία φυσίγγια διαμετρήματος 0,45». 

Όπως πρόσθεσε, «έπειτα από βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση το πιστόλι που βρέθηκε ταυτοποιήθηκε ως το πυροβόλο όπλο με το οποίο ο 60χρονος διέπραξε τις δύο ανθρωποκτονίες».

Όσον αφορά στο ερώτημα γιατί δεν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί από τους περίοικους, είπε ότι ο 60χρονος πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής τα θύματά του.

Αναφορικά με τους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο υποστράτηγος είπε ότι «ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει», προσθέτοντας ότι «κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στην συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι “δεν έχει συγχώρεση για αυτό”».

Πάντως όπως επεσήμανε σχετικά με τους φόνους των δύο παιδιών, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα δείγματα γενετικού υλικού που έχουν ληφθεί.

Σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές που είχε ο φερόμενος ως δράστης με τον 31χρονο είπε ότι είχαν διαφορές για την αποπληρωμή των ενοικίων για το σπίτι στο οποίο κατοικούσε με την οικογένειά του, ενώ κατά το παρελθόν ο δράστης είχε διακόψει την παροχή νερού.

Ο 60χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή και παράβαση του νόμου για τα όπλα, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Πηγή άρθρου www.902.gr

You May Also Like

More From Author