Ο 40χρονος αντί για όπισθεν έβαλε δευτέρα και έπεσε στον γκρεμό

Estimated read time 1 min read

Η έκθεση της τροχαίας και τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων, που βρέθηκαν στο Βαθύ Σέλι της Γαύδου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο σημείο του γκρεμού, όπου έχασε την ζωή της η γλυκιά Κορίνα από την Κέρκυρα, διαψεύδουν τον 40χρονο φίλο της και οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά από κατηγορίες.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή το protothema.gr είχε σταθεί σε δυο βασικά θέματα που απασχολούσαν τις έρευνες, το ένα είχε να κάνει με το κιβώτιο των ταχυτήτων που είχε βρεθεί στην 2α θέση και που δημιουργούσε το μέγα ερώτημα αν τελικά το όχημα ήταν εν κινήσει και όχι σταματημένο. Οι αρχές κατάφεραν και έλυσαν τον γρίφο αυτό με επιτόπιες δοκιμές. Έτσι απέδειξαν πως εξαιτίας ενός υδροφόρου σωλήνα που υπάρχει στην έναρξη του γκρεμού και έχει διάμετρο όσο ένα μεγάλο μπουκάλι νερό, το αυτοκίνητο δεν υπήρχε καμία περίπτωση να κύλησε από μόνο του όντας σταματημένο.

Οι αξιωματικοί σπρώξανε επίσης το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο χωρίς να πατήσουν το γκάζι με αποτέλεσμα το όχημα να σταματήσει προ του υδροφόρου ορίζοντα, καθώς δεν υπερπήδησε το σωλήνα και στην συνέχεια εκείνο έσβησε. Το ίδιο αποτέλεσμα είχαν κι όταν έβαλαν δευτέρα ταχύτητα, χωρίς να πατήσουν και πάλι καθόλου το γκάζι. Για να υπερπηδηθεί λοιπόν ο σωλήνας το πόρισμά των ειδικών απέδειξε πως κάποιος πάτησε γκάζι εν κινήσει. Με άλλα λόγια κανένα χειρόφρενο δεν λύθηκε από μόνο του και κανένα αυτοκίνητο δεν κύλησε χωρίς λόγο στο γκρεμό, όπως υποστήριξε αρχικά ο 40χρονος στις καταθέσεις του.  

Το δεύτερο ζήτημα που απασχολούσε τις αρχές ήταν το κατά πόσο η οδική συμπεριφορά του 40χρονου την ώρα του τροχαίου ήταν η απαιτούμενη. Το ερώτημα αυτό λύθηκε από τις αιματολογικές εξετάσεις του, οι οποίες αναμένονταν με ιδιαίτερη αγωνία, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι αρχικοί φόβοι των ειδικών ως προς την ύπαρξη μεταβολιτών που προέρχονται από ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό του, τόσο κανναβιδοειδών, όσο και άλλων ουσιών που παραπέμπουν σε ναρκωτικά χάπια.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 40χρονος τόσο εκείνος όσο και η Κορίνα είχαν ρίξει για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους τα καθίσματα, με αποτέλεσμα την κρίσιμη εκείνη ώρα τα πόδια του, να μην φτάνουν στα πεντάλ προκειμένου να πατήσει σε μια απέλπιδα προσπάθεια το φρένο. Αυτός είναι ένας ακόμα ισχυρισμός του ο οποίος επίσης καταρρίφθηκε από το πόρισμα της τροχαίας καθώς τα καθίσματα ήταν όρθια και όχι κεκλιμένα σε ύπτια θέση όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός. Το δικό του κάθισμα ήταν σε όρθια θέση, ενώ του συνοδηγού πολύ ελαφρώς κεκλιμένο, όπως είναι πάντα ένας συνοδηγός σε θέση ταξιδιού, με 5 μόλις μοίρες κλίση.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός – Εμβόλια AstraZeneca – Johnson&Johnson: Σύσταση να μη χορηγούνται σε εγκύους 

Πάσχα 2021: Από τα παραθαλάσσια Airbnb ως τις πτήσεις για Ντουμπάι 

Κορωνοϊος – Βρετανία: Διέψευσε και ο Τζόνσον την περιβόητη δήλωση πως προτιμά «χιλιάδες νεκρούς από ένα τρίτο lockdown»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author