Ο Σκορπιός μετατρέπεται σε πολυτελές θέρετρο – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Estimated read time 1 min read

Εγκρίθηκε και από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής η μελέτη για το έργο πολυτελούς Τουριστικής Μονάδας στο Σκορπιό.

Η επένδυση, ύψους 165 εκατ. ευρώ, έχει ήδη εγκριθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης και αφορά έκταση 161 στρεμμάτων.

Υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε δύο ακόμα σημαντικά έργα, τη μελέτη της επανάχρησης της Βίλας Ιόλα στην Αγία Παρασκευή και της μετατροπής της Πολιτιστικό Κέντρο και Μουσείου Ιόλα και τον καθορισμό χρήσεων σε ακίνητο όπου βρίσκεται το διατηρητέο κτιριακό συγκρότημα της οινοποιίας ΗΒΗ στο Νέο Φάληρο.

Η  αρχιτεκτονική μελέτη

Συγκεκριμένα, το συμβούλιο ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου που αφορά στον σχεδιασμό πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club στον Σκορπιό, στο πλαίσιο υλοποίησης της αντίστοιχης στρατηγικής επένδυσης, ιδιοκτησίας της Εταιρείας «Μυκήναι Α.Ε.»

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη προβλέπονται 9 «κτηριακές ενότητες». Η 1η περιλαμβάνει το κύριο τουριστικό συγκρότημα με προεδρική σουίτα, το υφιστάμενο  κτήριο Ροζ Σπίτι (Pink House) καθώς και βίλες του κύριου τουριστικού συγκροτήματος.  Η 2η περιλαμβάνει τις επονομαζόμενες «απομακρυσμένες βίλες», η 3η Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, σε κεντρική τοποθεσία στο Σκορπιό, στο σημείο όπου ήδη προϋπήρχαν αθλητικές εγκαταστάσεις στο παρελθόν στο νησί.  Η 4η, αντίστοιχα, εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων της ανατολικής παραλία (αποτελούν μια υφιστάμενη κτιριακή ενότητα, οι οποίες επεκτείνονται). Η 5η περιλαμβάνει τη βίλα του διαχειριστή του, κοντά στο ελικοδρόμιο, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος αναμονής, αντικαθιστώντας την υπάρχουσα δομή που κατεδαφίζεται. Η 6η κτηριακή ενότητα περιλαμβάνει υφιστάμενα και νέα κτίρια, η 7η το νέο Ιππικό Κέντρο στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, η 8η το Σπίτι του Λόφου (Hill House), σε σημείο που επιτρέπεται η απρόσκοπτη θέα προς τον ανοιχτό ορίζοντα και τα γύρω νησιά και  τέλος στην 9η κτηριακή ενότητα περιλαμβάνεται το Αμφιθέατρο ως τόπος για εκδηλώσεις.

Βάσει της αρχιτεκτονικής μελέτης προβλέπονται επίσης εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουόμενων της νότιας παραλίας, λιμενική εγκατάσταση -επονομαζόμενη «Χριστίνα»-, ελικοδρόμιο, φάρμα, εκκλησία, αγροτικές καλλιέργειες, η «Προβλήτα Παναγίτσα» και θερμοκήπιο. Σε όλο το επενδυτικό σχέδιο  υιοθετούνται οι αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author