«Ο πόνος θα περάσει και θα έρθουν τα χαμόγελα»

Επικρίσεις κατά του πρωθυπουργού, του περιβάλλοντός του στο Μέγαρο Μαξίμου και της ΝΔ, γιατί «επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων» με «προφανή στόχο να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό» διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στην εισήγησή του, σήμερα, προς την ΚΟ του κόμματος.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής αποτελεί δικαίωση του αντιφασιστικού κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει στο αυτονόητο κάτω από την πίεση της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης. «Δεν ήταν επιλογή τους. Αναγκάστηκαν» τόνισε.

Παρά τα νέα δεδομένα, όμως, και παρά την απομόνωσή τους ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ, οι ακραίοι του Μαξίμου, επιμένουν στην επικίνδυνη και ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στο ερώτημα «γιατί το κάνουν αυτό;» απάντησε ότι «προφανής τους στόχος να δυναμιτίσουν το πολιτικό σκηνικό. Το μνημόνιο όχι μόνο δεν βγαίνει, αλλά απειλεί με κατάρρευση την κοινωνία. Έρχεται κοινωνική κόλαση. Το πλεόνασμα των 2,5 δισ. έκανε φτερά μέσα σε λίγες μέρες, παρά την αγωνιώδη έκκληση Βενιζέλου στον Άσμουσεν να παραποιήσει τα στοιχεία».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι έρχονται νέα σκληρά μέτρα. Κλείνουν ΕΑΣ, ΕΑΒ, ΛΑΡΚΟ, απελευθερώνονται απολύσεις, έρχεται φόρος ακινήτων και αγροτεμαχίων. Υπό το πρίσμα αυτό, συνέχισε, η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντέξει την καταστροφή που προκαλεί, παρά μόνο αν επενδύσει στη στρατηγική της έντασης, στη στρατηγική της πόλωσης. Αυτή, όμως, είναι μία επικίνδυνη στρατηγική για τη δημοκρατία και για την ομαλότητα, είπε χαρακτηριστικά.

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι το κόμμα του, όχι μόνο πρέπει να καταγγείλει αυτήν τη στρατηγική, αλλά και να διεκδικήσει ερείσματα στις υγιώς σκεπτόμενες δυνάμεις σε όλο το πολιτικό φάσμα. «Όχι μόνο πρέπει να προετοιμαστεί για προβοκατόρικες ενέργειες, αλλά να εργαστεί για να τις ακυρώσει. Να απομονώσουμε όσους δεν διστάζουν ακόμα και τον διχασμό, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Και να αποτελέσουμε εγγύηση της ομαλότητας και της σταθερότητας για τη μεγάλη δημοκρατική πλειοψηφία του λαού μας» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή άρθρου: NewsBeast.gr

You May Also Like

More From Author