Ο Παπαδήμος πρότεινε στη Διαμαντοπούλου το υπουργείο Ανάπτυξης

Ο Παπαδήμος πρότεινε στη Διαμαντοπούλου το υπουργείο Ανάπτυξης


Ανασχηματισμό σε… δόσεις και πιθανόν ευρύτερο, φαίνεται πως προξενεί εν τέλει η προ ημερών αποχώρηση του κ. Χρ. Παπουτσή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επειτα από πολυήμερες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και κομμάτων, καθώς φάνηκε να παρουσιάζονται διάφορες μικρότερες ή μεγαλύτερες εμπλοκές, το κυρίαρχο ζήτημα που ανέκυψε ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, όχι τόσο η αντικατάσταση του κ. Παπουτσή, αλλά κυρίως η αλλαγή της ηγεσίας στο υπουργείο Ανάπτυξης, ειδικώς έπειτα από την «βεντέτα» του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη με τον γερμανό αντικαγκελάριο κ. Φιλιπ Ρέσλερ.


Για το λόγο αυτό είχε προταθεί στον κ. Χρυσοχοΐδη η θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, την οποία και απεδέχθη, ενώ οι πληροφορίες το βράδυ της Τρίτης ανέφεραν ότι υφυπουργοί θα αναλάβουν ο κ. Εμμ. Οθωνας και ο σημερινός γ.γ. του υπουργείου κ. Ελ. Οικονόμου.


Πρόταση Παπαδήμου προς Διαμαντοπούλου


Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν επίσης οτι ο Πρωθυπουργός ζήτησε από την υπουργό Παιδείας, κυρία Αννα Διαμαντοπούλου να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Ανάπτυξης, κάτι που η υπουργός Παιδείας δεν αρνήθηκε κατ’ αρχήν, αλλά παρέμειναν πολλές εκκρεμότητες προς τελική διευθέτηση για αργότερα το βράδυ της Τρίτης ή το πρωί της Τετάρτης και προτού γίνουν οι τελικές ανακοινώσεις.
Στην περίπτωση που η λύση αυτή τελικώς αποφασιστεί από το Μέγαρο Μαξίμου, ένα ερώτημα είναι ποιος θα αναλάβει υπουργός Παιδείας, καθώς ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος δεν φέρεται διατεθειμένος να αναλάβει καθήκοντα υπουργού λίγες εβδομάδες πριν την (θεωρητική μέχρι στιγμής) ημερομηνία των εκλογών.

Παρά ταύτα, η τελική σύνθεση της κυβέρνησης Παπαδήμου φαίνεται πως δεν θα είναι αυτή καθώς παραμένει μία μείζων εκκρεμότητα. Αυτή αφορά τη θέση του υπουργού Οικονομικών, από την οποία φημολογείται εντόνως ότι έχει αποφασίσει να αποχωρήσει ο κ. Ευ. Βενιζέλος εφόσον ολοκληρωθεί το κούρεμα του χρέους και η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠαΣοΚ.



Πηγή άρθρου: ΤΟ ΒΗΜΑ

You May Also Like

More From Author