Saturday, June 29 2024

Ο Λευκός Οίκος βάζει τέλος στα σενάρια για τα ιπτάμενα μπαλόνια

Estimated read time 1 min read

Τέλος στα σενάρια περί… επίσκεψης UFO στη Γη έβαλε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα άγνωστα, ιπτάμενα αντικείμενα που κατέρριψε ο αμερικανικός στρατός.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι δεν υπάρχει ένδειξη για εξωγήινη δραστηριότητα που να συνδέεται με την κατάρριψη των ιπτάμενων αντικειμένων.

«Λατρεύω την ταινία Ε.Τ. ο Εξωγήινος, αλλά ας μείνουμε εκεί» δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιέρ.

Ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ είπε με τη σειρά του: «Ευχαριστώ που το ξεκαθάρισες, κάνεις τη δουλειά μου ευκολότερη».

«Η Κίνα έχει ένα πρόγραμμα με αερόστατα»

Ο Κίρμπι σημείωσε στη συνέχεια ότι δεν μπορεί να «υπεισέλθει δημοσίως σε πολλές λεπτομέρειες», αλλά ήταν σε θέση να διαπιστώσει ότι η Κίνα έχει πρόγραμμα αερόστατων μεγάλου ύψους που συνδέεται με τον κινεζικό στρατό.

Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν το εντόπισε, αλλά η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν το εντόπισε.

[https://www.youtube.com/watch?v=3GQmzVDJIL8}

«Εκτιμήσαμε ότι το ύψος τους ήταν σημαντικά χαμηλότερο από το κινεζικό αερόστατο μεγάλου ύψους και όντως αποτελούσε απειλή για την πολιτική εμπορική εναέρια κυκλοφορία», πρόσθεσε.

«Και ενώ δεν είχαμε κανένα συγκεκριμένο λόγο να υποπτευθούμε ότι πραγματοποιούσαν κάποιου είδους παρακολούθηση, δεν μπορούσαμε να το αποκλείσουμε» συμπλήρωσε ο Κίρμπι και τόνισε ότι οι αποστολές «διεξήχθησαν με ασφάλεια και επιτυχία».

«Γίνονται προσπάθειες να ανακτηθεί ό,τι έχει απομείνει από τα αντικείμενα για να κατανοηθεί τι ακριβώς είναι αλλά αυτά στην Αλάσκα και τον Καναδά βρίσκονται σε απομακρυσμένα εδάφη, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη την ανεύρεσή τους», υπογράμμισε.

Στην περίπτωση του Σαββάτου, τόνισε ότι οι ΗΠΑ ενήργησαν σε συνεννόηση με την καναδική κυβέρνηση και ο Μπάιντεν μίλησε προσωπικά με τον Πρόεδρο Τριντό.

«Επειδή οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να πουν με βεβαιότητα ποια είναι τα αντικείμενα, ενήργησαν με «περίσσεια προσοχή» για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της χώρας, την ασφάλεια των πτήσεων και την ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι η κατάρριψη έγινε επειδή ήταν προς το «καλύτερο συμφέρον» του αμερικανικού λαού – αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα στις εικασίες ότι ήταν μπαλόνια επιτήρησης.

Την Κυριακή, ένα αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε ένα οκταγωνικό αντικείμενο πάνω από τη Λίμνη Χιούρον, σύμφωνα με το Πεντάγωνο. Πιθανότατα τώρα βρίσκεται «σε μεγάλο βάθος», είπε ο Κίρμπι.

Ο Κίρμπι ρωτήθηκε κατ’ επανάληψη και διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν στείλει μπαλόνι στον εναέριο χώρο της Κίνας.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να ανακτήσουν ένα μέρος αλλά όχι όλο το ωφέλιμο φορτίο από το πρώτο κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό την περασμένη εβδομάδα, κατέληξε.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News

Πηγή άρθρου www.ieidiseis.gr

You May Also Like

More From Author

Θεωρίες αλλά όχι απαντήσεις για τα ιπτάμενα αντικείμενα

Θεωρίες αλλά όχι απαντήσεις για τα ιπτάμενα αντικείμενα

Explainer: Τι αποκαλύπτει το περιστατικό με το μπαλόνι για την κινεζική κατασκοπεία;

Explainer: Τι αποκαλύπτει το περιστατικό με το μπαλόνι για την κινεζική κατασκοπεία;

You May Also Like: