Ο κόσμος αποδοκιμάζει τα ημίμετρα στήριξης, δείχνει δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ

Estimated read time 1 min read

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τη δυσαρέσκεια του κόσμου όσον αφορά στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για ανακούφιση απ’ το κύμα ακρίβειας σε βασικά είδη, ενέργεια και καύσιμα, αλλά και τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τον οικογενειακό προϋπολογισμό καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αξιολογεί αρνητικά τα μέτρα στήριξης για τις ανατιμήσεις – φωτιά.

Ειδικότερα: Αρνητικά αξιολογεί το 51% των ερωτηθέντων τα μέτρα για τις ανατιμήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, αρνητικά το 53% για το φυσικό αέριο, αρνητικά το 54% τα μέτρα για το πετρέλαιο θέρμανσης, αντίστοιχα αρνητικά αξιολογεί το 56% τα μέτρα για τις ανατιμήσεις σε πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη και τέλος 58% αξιολογεί αρνητικά τα μέτρα για τις αυξήσεις στα τρόφιμα.

Όσο για τα ποια κατηγορία εξόδων προβληματίζει περισσότερο τους ερωτηθέντες, το 31% απαντά το ηλεκτρικό ρεύμα, το 28% τα τρόφιμα, το 12% λέει το φυσικό αέριο και άλλο τόσο το πετρέλαιο θέρμανσης, 7% απαντά το πετρέλαιο κίνησης ή βενζίνη, ενώ 7% δεν ξέρω/δεν απαντώ και 3% άλλη κατηγορία.

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. προηγείται με 33,5 έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 11,5%, το ΚΚ5 με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,5%.

Στο ερώτημα αν είναι καλύτερο να προκύψει κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας, το 47% λέει αυτοδύναμη, το 35% συνεργασίας περισσότερων κομμάτων, το 10% άλλο και 8% δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Όσο για το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 39% λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ 28% προτιμά Αλέξη Τσίπρα και αντίστοιχα 28% κανένα από τους δύο. 

Πηγή άρθρου www.efsyn.gr

You May Also Like

More From Author