Ο κορονοϊός προσβάλλει όλο και περισσότερο τους νέους, η μεγάλη αύξηση των εισαγωγών «πιέζει» τα νοσοκομεία

Estimated read time 1 min read

Στις 8 Φεβρουαρίου, οι διασωληνωμένοι ηλικίας 40-64 ήταν 88, ενώ μέσα σε ακριβώς ένα μήνα διπλασιάστηκαν. Οι διασωληνωμένοι αυτής της ηλικιακής κατηγορίας έχουν φτάσει τους 176, αποτελώντας το 36,9% των ασθενών με Covid-19, που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ της χώρας και αυτή τη στιγμή είναι 477.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πνευμονολόγος του «Ευαγγελισμού» στην ΕΡΤ, κ. Γιάννης Καλομενίδης, «η διασπορά είναι ανεξέλεγκτη και γι’ αυτό προσβάλλονται περισσότερο νέοι άνθρωποι. Για άλλες 3-4 εβδομάδες η πίεση στις ΜΕΘ θα είναι μεγάλη. .

«Το φάσμα κατεβαίνει και σε αυτούς που είναι 20 και 25 ετών. Δυστυχώς έχουμε διασωληνωμένους από την ίδια οικογένεια, έχουμε χάσει και δύο ανθρώπους από την ίδια οικογένεια», ανέφερε στον ΣΚΑΪ η πνευμονολόγος του “Σωτηρία”, Μάτα Τσικρίκα

Ο εισαγωγές με κορονοϊό στα νοσοκομεία, αυξήθηκε κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι την 1η Μαρτίου οι εισαγωγές στην επικράτεια ήταν 289 και το Σάββατο 6 Μαρτίου έφτασαν τις 429.

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, εισήχθησαν στα νοσοκομεία της χώρας 2572 ασθενείς με Covid-19, με τον μέσο όρο από 1-7/3 να είναι 367 εισαγωγές την ημέρα. Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, και συγκεκριμένα την τελευταία του Φεβρουαρίου 292.

Διαβάστε επίσης:

Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ στην Αττική, καταγγελία για διασωληνωμένους εκτός εντατικής

Πηγή άρθρου www.dikaiologitika.gr

You May Also Like

More From Author