Ο καιρός την 25η Μαρτίου: Παρέλαση με χιονόνερο και παγωνιά στην Αθήνα

Estimated read time 1 min read

Με βροχές και κρύο θα γιορτάσουμε την Πέμπτη, την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μάλιστα, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι, η στρατιωτική παρέλαση στην Αττική θα γίνει με χιονόνερο, ενώ σε αρκετές περιοχές της χώρας δεν θα λείψουν και τα χιόνια.

Συνεπιμέλεια: Κράμερ μαζί με Κράμερ;

Τοπικές βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο, στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη, σύμφωνα με το meteo.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά ενώ χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται και σε ημιορεινές περιοχές της χώρας. Ιδιαιτέρως για τη Θράκη, χιόνι ή χιονόνερο αναμένεται κατά τόπους ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Από το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου τα φαινόμενα θα περιοριστούν σημαντικά και αναμένονται μόνο πρόσκαιρες τοπικές βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Νοτιοανατολική Πελοπόννησο.

Κατά της διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο στα Βόρεια Προάστια των Αθηνών. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και την 25η Μαρτίου δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Aναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Την Πέμπτη, ανήμερα της Εθνικής μας εορτής, ο καιρός στα δυτικά βορειοδυτικά θα είναι βελτιωμένος, με μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο και τοπικές νεφώσεις.

Στις υπόλοιπες περιοχές το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο. Στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Θράκη, μικρή πιθανότητα να χιονίσει για λίγο το πρωί σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, με πολύ γρήγορη βελτίωση, με παροδική συννεφιά να επικρατεί στην περιοχή.

Ο χιονιάς θα επηρεάσει τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, και κυρίως τη Θεσσαλία, την Εύβοια, την κεντροανατολική Στερεά και Πελοπόννησο σε χαμηλά υψόμετρα. Προς το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις γραμμές θα σταματήσουν και οι βροχές θα μετατοπιστούν εξασθενημένες πλέον στα νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Θα φτάσει μέχρι 13 στη δυτική Ελλάδα, 9 – 10 στα βόρεια και ανατολικά, με κρύο και στο Αιγαίο. Οι μέγιστες θα κυμανθούν από 8 στα βόρεια, μέχρι 10 – 12 στην Κρήτη, Ρόδο και Καστελόριζο.

Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι βορειοανατολικοί στο Ιόνιο 5 – 6 μποφόρ και στο Αιγαίο σε παρόμοιες εντάσεις, δε θα ξεπεράσουν τα 4 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα κυρίως στα βορειοδυτικά και βορειοανατολικά του νομού, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, 3 – 9 βαθμούς, βόρειοι οι άνεμοι 4 – 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, παροδικές, οι οποίες ίσως δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές στη Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 0 – 9 με βόρειο άνεμο 3 – 5 μποφόρ.

Χριστίνα Κουλούρη: «Στον δημόσιο λόγο η ιστορική γνώση εργαλειοποιείται και διαστρεβλώνεται»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από



Πηγή άρθρου www.tanea.gr

You May Also Like

More From Author