Ο καιρός στην Κρήτη την Τετάρτη: Ανοιξιάτικο σκηνικό με μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Ηράκλειο

Estimated read time 1 min read



Ανοιξιάτικο πλέον το σκηνικό του καιρού και θερμοκρασιακά με την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας


Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Κρήτη την Τετάρτη, ενώ από το μεσημέρι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες παροδικά, θα είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου 2021 και σύμφωνα με το meteo.gr, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται παροδικές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πυκνότερες στη Βόρεια Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες. Ανάλογα φαινόμενα θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα και πιθανόν σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα μειωθούν πρόσκαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 26, στην Ήπειρο από 6 έως 27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 30, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 27-29 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα θαλάσσια τμήματα από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και στα χερσαία τμήματα δυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές κυρίως διευθύνσεις, με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις, με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Αναλυτικά ο καιρός αύριο, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης: 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αίθριος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΧΑΝΙΑ

Αραιή συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στα Χανιά την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Αίθριος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΩΓΕΙΑ

Καθαρός ουρανός το πρωί, από το μεσημέρι προβλέπεται αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΖΑΡΟΣ

Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 26 βαθμοί Κελσίου.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ

Καθαρός ουρανός το πρωί, αραιή συννεφιά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ

Αραιή συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου.

ΤΥΜΠΑΚΙ

Καθαρός ουρανός το πρωί, μετά το μεσημέρι αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Μέγιστη θερμοκρασία 27 βαθμοί Κελσίου.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

ΠΕΜΠΤΗ 6 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια, που τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 Μαΐου

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης από τα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός, Τοπικές νεφώσεις στα βορειοανατολικά τις απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 Μαΐου

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

(Φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ)

 

 



Πηγή άρθρου www.neakriti.gr

You May Also Like

More From Author