«Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων δεν θα πέσει πριν περάσει καμιά βδομάδα» – Newsbeast

Estimated read time 1 min read

«Ο ιός είναι σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας για ακόμα μια φορά ότι η τήρηση των μέτρων αποτελεί το βασικότερο συστατικό για τη μείωση της διασποράς.

Τα πρώτα αποτελέσματα του lockdown φαίνεται ότι σημειώνονται στη χώρα, με τον καθηγητή ωστόσο να σημειώνει, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ότι θάνατοι και διασωληνωμένοι θα μειωθούν μετά από μία εβδομάδα ακόμα.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε βελτίωση, η οποία ελπίζω να διατηρηθεί. Ο αριθμός των θανάτων και των διασωληνωμένων δεν θα πέσει πριν περάσει καμιά βδομάδα ακόμα», τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και συνέχισε:

«Πρέπει να τηρηθούν με ευλάβεια τα μέτρα, να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας. Είναι απολύτως σαφές ότι ο ιός είναι σε όλη την Ελλάδα. Σε οποιοδήποτε σημείο που δεν βλέπουμε πολλά κρούσματα, με έναν κακό χειρισμό, δηλαδή ένας άνθρωπος να κυκλοφορήσει χωρίς μάσκα και να νοσεί, θα κολλήσει πολύ κόσμο. Είναι μια ασταθής ισορροπία».

«Μέσα στις τρεις τελευταίες μέρες βλέπουμε μια επιπέδωση. Έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται λίγο τα κρούσματα και σίγουρα θα πάρουμε την τελική ανάσα όταν έρθει το εμβόλιο. Χρειάζεται ευλαβική τήρηση των μέτρων και αυτοπροστασία. Με αυτά νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τη μεγάλη δυσκολία, χωρίς να υπάρξει το τρίτο κύμα», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, 103 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 540 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν ήτανν 1.498.

Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 305 κρούσματα, ενώ το Σάββατο είχαν βρεθεί 606, ενώ στην Αττική φαίνεται σταθεροποίηση με 218 νέα κρούσματα (382 το Σάββατο).



Πηγή άρθρου www.newsbeast.gr

You May Also Like

More From Author