Ο «ανεπανόρθωτα διαλυμένος» γάμος και το παρασκήνιο του διαζυγίου των 130 δισ. δολαρίων

Estimated read time 1 min read

Ως «ανεπανόρθωτα διαλυμένο» χαρακτηρίζει η Μελίντα Γκέιτς τον γάμο της με τον σύζυγό της, Μπιλ Γκέιτς, στην αίτηση διαζυγίου την οποία κατέθεσε σε δικαστήριο της Ουάσινγκτον, και στην οποία αποκαλύπτεται ότι η ίδια και ο πάμπλουτος σύζυγός της δεν είχαν υπογράψει ποτέ προγαμιαίο συμβόλαιο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που απέκτησε πρόσβαση στο εν λόγω δικαστικό έγγραφο, η έλλειψη προγαμιαίου συμφώνου σημαίνει ότι δεν το διάσημο ζευγάρι ουσιαστικά δεν έχει κάποιο «οδικό χαρτη» που θα μπορούσε να τους βοηθήσει στον διαμοιρασμό της πελώριας περιουσίας τους, η οποία αγγίζει τα 130 δισ. δολάρια. Η περιουσία αυτή περιλαμβάνει ακίνητα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, ένα ιδιωτικό τζετ, μια εντυπωσιακή συλλογή τέχνης και έναν «στόλο» από πολυτελή αυτοκίνητα.

Ο 64χρονος επιχειρηματίας, επενδυτής και εφευρέτης και η 56χρονη Μελίντα που μοιράστηκε τη ζωή του τα τελευταία 27χρονια και ίδρυσε μαζί του έναν από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς του πλανήτη ανακοίνωσαν εχθές τον χωρισμό τους, μέσω social media.

«Μετά από πολλή σκέψη και πολλή δουλειά πάνω στη σχέση μας, έχουμε λάβει την απόφαση να τερματίσουμε τον γάμο μας», ανέφερε στο Twitter ο συνιδρυτής της Microsoft, σε ανακοίνωση που συνυπογράφει και η Μελίντα.

«Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που δρα σε όλον τον κόσμο και βοηθά τους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και να εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα, όμως δεν πιστεύουμε πλέον ότι μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Χρειαζόμαστε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας» αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση.

Η 25χρονη Τζένιφερ Γκέιτς, κόρη του διάσημου ζευγαριού, σχολίασε την απόφαση των γονιών της με μια ανακοίνωση στη σελίδα της στο Instagram εχθές το απόγευμα. Τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη περίοδος είναι δύσκολη για ολόκληρη την οικογένεια, η νεαρή σπουδάστρια ζήτησε χώρο και σεβασμό της ιδιωτικότητάς της ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τα δικά της συναισθήματα αλλά και να στηρίξει τα αγαπημένα της πρόσωπα.

«Δεν θα κάνω κάποιο περαιτέρω σχόλιο για τον χωρισμό, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι τα ευγενικά σας λόγια και η στήριξή σας είναι πολύ σημαντικά για εμένα» συμπλήρωσε η 25χρονη απευθυνόμενη στους followers της, που της έχουν προσεγγίσει τις τελευταίες ώρες δείχνοντας την συμπαράστασή τους.

daughter

Η Τζένιφερ είναι η μεγαλύτερη από τα τρία παιδιά του Μπιλ και της Μελίντα Γκέιτς. Τα αδέλφια της, ο 21χρονος Ρόρι και η 18χρονη Φίμπι δεν έχουν κάνει ακόμα κάποια δήλωση για τον χωρισμό των δικών τους, που σίγουρα θα απασχολήσει εκτενώς τον διεθνή Τύπο το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η χθεσινή ανακοίνωση για τον χωρισμό ήρθε δύο περίπου εβδομάδες αφότου το πρώην ζευγάρι έκανε την τελευταία του κοινή δημόσια εμφάνιση, σε μια εκδήλωση για τους επαγγελματίες υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Covid-19.

H γνωριμία του ζευγαριού

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος όταν παντρεύτηκε την Μελίντα στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ίδρυσε τη Microsoft το 1975 και έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον πλανήτη το 1987, στα 31 του μόλις χρόνια. Εκείνη ήταν και η χρονιά που γνώρισε τη μετέπειτα σύζυγό του, η οποία εργαζόταν στην εταιρεία όπου ο ίδιος ήταν CEO.

O γάμος τους έλαβε χώρα μετά από έξι χρόνια και όπως φαίνεται ήταν προϊόν ώριμης σκέψης από τη μεριά του επιχειρηματία. Σύμφωνα με παλαιότερες συνεντεύξεις που είχε δώσει η Μελίντα, ο Μπιλ Γκέιτς φέρεται να είχε φτιάξει μια λίστα με τα υπέρ και τα κατά του γάμου σε έναν πίνακα, προκειμένου να ζυγίσει τα οφέλη και τα πιθανά μειονεκτήματα μιας κοινής συμβίωσης.

Ο συγκεκριμένος λόγος πίσω από την απόφαση του ζευγαριού να χωρίσει μετά από 27χρονια κοινής πορείας και σημαντικού φιλανθρωπικού έργου παραμένει μυστήριο. Ωστόσο η Μελίντα Γκέιτς, σύμφωνα με την Daily Mail, φέρεται να είχε αναφερθεί στο παρελθόν στην δυσκολία που αντιμετώπιζαν τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της να ισορροπήσουν δουλειά και οικογένεια, δεδομένων των πολλών τους υποχρεώσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Συνεχίζεται η πίεση στα νοσοκομεία: 1.248 ασθενείς με covid σε Μονάδες – Μικρή μείωση στους διασωληνωμένους

Εργατική Πρωτομαγιά: Μετακινήσεις μετ’ εμποδίων – Στάσεις εργασίας σε μετρό και τραμ

Γιατί οι ειδικοί προβλέπουν το τέλος της βασιλείας στη Βρετανία – Θα προλάβει ο Ουίλιαμ να γίνει βασιλιάς;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου www.protothema.gr

You May Also Like

More From Author