Ουκρανία: Ο πρόεδρος Ζελένσκι τραυματίστηκε σε τροχαίο στο Κίεβο

Estimated read time 1 min read

Το αυτοκίνητο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στο Κίεβο, μετέδωσε πριν λίγο το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο εκπρόσωπο του προέδρου της Ουκρανίας.

Με το όχημα του προέδρου

Σύμφωνα με ανάρτηση του Σερχίι Νικιφόροφ στο Facebook, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ουκρανίας αναφέρει τα εξής:

«Στο Κίεβο, ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με το όχημα του προέδρου της Ουκρανίας και άλλα της συνοδείας του.

Πρώτες βοήθειες

»Οι γιατροί που συνόδευαν τον αρχηγό του κράτους προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στον οδηγό του αυτοκινήτου και τον μετέφεραν σε ασθενοφόρο.

»Ο πρόεδρος εξετάστηκε από γιατρό, δεν διαπιστώθηκε σοβαρός τραυματισμός. Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα».

Βομβάρδισαν την πόλη καταγωγής του

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη καταγωγής του ουκρανού προέδρου, την Κρίβι Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, η οποία απειλείται από πλημμύρες καθώς χτυπήθηκαν υποδομές υδροδότησης.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε ένα ρωσικό πλήγμα εκεί με στόχο «υδραυλικές υποδομές», το οποίο δεν προκάλεσε θύματα. Επρόκειτο για μια «απόπειρα να πλημμυρίσει το Κρίβι Ριχ», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, έκανε λόγο από την πλευρά του για επτά ρωσικούς πυραύλους Kh-22 που εκτοξεύθηκαν από αεροπλάνο και «προκάλεσαν σοβαρές ζημιές» στις υποδομές αυτές.



Πηγή άρθρου www.in.gr

You May Also Like

More From Author