Οταν ο Δημήτρης Λιγνάδης συμμετείχε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Estimated read time 1 min read

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει βγει στα… κάγκελα για την υπόθεση Λιγνάδη, επικρίνοντας σφόδρα την κυβέρνηση για την επιλογή της, ωστόσο ο συλληφθείς ηθοποιός, όταν ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, ήταν ευπρόσδεκτος στην Κουμουνδούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάλιστα, ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο τον Δεκέμβριο του 2019, μιλώντας για τη βιωματική διδασκαλία και την εκπαίδευση μέσω του θεάτρου.

Ειδικότερα, στις 11 Δεκεμβρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο «Τέχνη, Πολιτική και Κοινωνία: Όταν οι Καλλιτέχνες Αλλάζουν τον Κόσμο. Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον».

Στην εκδήλωση μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο επιφανής μουσικός, ηθοποιός και καθηγητής στην Ακαδημία του Μονάχου, Γιάννης Ζουγανέλης, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λάκης Λαζόπουλος, η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου και ο -τότε – καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Στην παρέμβασή του με θέμα τη βιωματική διδασκαλία και την εκπαίδευση μέσω του θεάτρου, ο κ. Λιγνάδης επισήμανε ότι «όταν συζητάμε για τις έννοιες πολίτης, πολιτισμός και πολιτική πρέπει να σκεφτούμε τη σημασία τους». Για τον κ. Λιγνάδη «οποιαδήποτε πράξη γίνεται δημόσια είναι πολιτική πράξη», έγραφε τότε το επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι προφανές, ως εκ τούτου, ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε εκείνη την περίοδο οτιδήποτε για τη «σκοτεινή δράση» του κατηγορούμενου και συλληφθέντα Δημ. Λιγνάδη, αλλιώς δεν θα είχε προσκαλέσει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου σε μια επίσημη εκδήλωσή του. Αλλωστε, όταν ο Δημ. Λιγνάδης, τον Αύγουστο του 2019, τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ -καίτοι προκλήθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη- δεν είχε υποβάλει ένσταση ως προς τον διορισμό του ή ως προς το ήθος του.

Παρά ταύτα, στον πόλεμο που εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με αφορμή το σκάνδαλο Δημήτρη Λιγνάδη, χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα: ακόμη και τρικ στις φωτογραφίες για να κατηγορηθεί προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό συνέβη, χαρακτηριστικά, σε «κομμένη» φωτογραφία που κυκλοφορεί ευρέως στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποδείξουν την υποτιθέμενη στενή φιλική σχέση του συστήματος Μητσοτάκη με τον ηθοποιό Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους.

Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται είναι από περυσινή παράσταση στην Επίδαυρο, στην οποία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο μέχρι πρότινος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης, η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου και άλλοι θεατρικοί παράγοντες.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Λυδία Κονιόρδου συνεργάστηκαν στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Πέρσες», η οποία ανέβηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2020.

Ακολουθήστε το iefimerida.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο iefimerida.gr



Πηγή άρθρου www.iefimerida.gr

You May Also Like

More From Author