Οργή στο Ιράν: Αποκεφάλισε την 14χρονη κόρη του για ‘λόγους τιμής’ – Κόσμος

Estimated read time 1 min read

Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στο Ιράν μετά την φρικτή δολοφονία μιας 14χρονης από τον ίδιο της τον πατέρα για “λόγους τιμής”.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και όπως αναφέρει το BBC, το 14χρονο κορίτσι, η Ρομίνα Ασράφι “κλέφτηκε” με τον 35χρονο φίλο της, καθώς ο πατέρας της αντιτάχθηκε στον γάμου τους. Το ζευγάρι εντοπίστηκε από την αστυνομία και η Ρομίνα επέστρεψε στο σπίτι της, παρά το γεγονός ότι είπε στις αρχές ότι φοβόταν για τη ζωή της.

Το άτυχο κορίτσι φέρεται να δέχτηκε επίθεση από τον πατέρα της ενώ βρισκόταν στο δωμάτιό της, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gilkhabar.ir ανέφερε ότι το παιδί “αποκεφαλίστηκε με δρεπάνι” και μετά το έγκλημα ο δράστης βρήκε από το σπίτι με “το δρεπάνι στο χέρι και ομολόγησε”.

Η υπόθεση έγινε πρωτοσέλιδο σε αρκετές εφημερίδες της χώρας ενώ το twitter “πήρε φωτιά”, με αρκετούς χρήστες να καταδικάζουν τη δολοφονία και τον πατριαρχικό χαρακτήρα της ιρανικής κοινωνίας γενικότερα.

Να σημειωθεί ότι ο ισλαμικός ποινικός κώδικας μειώνει τις ποινές για πατέρες και άλλα μέλη της οικογένειας που έχουν καταδικαστεί για φόνο ή σωματική βλάβη παιδιών στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας ή “εγκλημάτων τιμής”.

Εάν ένας άνδρας κριθεί ένοχος για τον φόνο της κόρης του στο Ιράν, η τιμωρία του θα είναι φυλάκιση από 3 έως 10 έτη αντί για την επιβολή θανατικής ποινής που επιβάλλεται σε υποθέσεις φόνων.



Πηγή άρθρου www.news247.gr

You May Also Like

More From Author