Οργή ξεναγών για τους παράνομους επιτήδειους που «δυσφημούν το επάγγελμα και τη χώρα»

Estimated read time 1 min read


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, 11:47

Οργή ξεναγών για τους παράνομους επιτήδειους που «δυσφημούν το επάγγελμα και τη χώρα»

Σήμα κινδύνου για την επιβίωση του κλάδου τους, αλλά και για την ορθή προβολή της χώρας μας στους τουρίστες, εκπέμπουν οι ξεναγοί, Το χρόνιο και άλυτο πρόβλημα που αναδεικνύουν, μέσω του zougla.gr, δεν είναι άλλο από τις παράνομες ξεναγήσεις, στις οποίες προβαίνουν επαγγελματικά -δηλαδή λαμβάνοντας «μαύρη» αμοιβή, διάφοροι επιτήδειοι, οι οποίοι με διάφορους τρόπους, κυρίως με το διαδίκτυο, προσεγγίζουν τους τουρίστες και τους παρουσιάζουν τα αξιοθέατα της χώρας μας ως «ειδικοί». 

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι και το κράτος χάνει χρήματα από αυτή τη δραστηριότητα, όπως φυσικά και οι επαγγελματίες του χώρου που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο, αλλά και το γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις, η Ιστορία μας παραποιείται κατά το δοκούν, αναλόγως της… προσωπικότητας του ατόμου που έχει αναλάβει αυτόκλητα να παρουσιάζει τον πολιτισμό μας στους ξένους που έρχονται να τον γνωρίσουν.

Όπως μας αναφέρει ο Κρίτων Πιπέρας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, πρόκειται για ένα «τεράστιο πρόβλημα, καθώς τα άτομα που αναλαμβάνουν αυτοβούλως ξεναγήσεις δυσφημούν τη χώρα μας, λέγοντας πράγματα που δεν ισχύουν». Και εξηγεί: «Το κράτος έχει σταθεί ανίκανο να σταματήσει αυτή τη μάστιγα. Οι ξεναγοί κάνουμε καταγγελίες εδώ και 10 χρόνια αλλά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ούτε η τουριστική αστυνομία κάνει κάτι. Ποτέ δεν έχει εισπραχθεί κανένα πρόστιμο για αυτή την κατάσταση»…

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Κρίτωνα Πιπερά:

 

Χωρίς ξεναγήσεις η Εθνική Πινακοθήκη

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Εθνική Πινακοθήκη, που εγκαινιάστηκε πρόσφατα κι αποτελεί έναν φάρο πολιτισμού για την πρωτεύουσα, για αδιευκρίνιστο λόγο απαγορεύει τις ξεναγήσεις! Αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με ότι ισχύει στους υπόλοιπους χώρους πολιτισμού, όπου πλέον επιτρέπονται οι ξεναγήσεις με διάφορους περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων, λόγω της πανδημίας.

Η ξεναγός Κέλλυ Κοντονή αποπειράθηκε να… ξεναγήσει τον φακό του zougla.gr, για να λάβει τις απαντήσεις που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο.

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021, 11:49

Πηγή άρθρου www.zougla.gr

You May Also Like

More From Author